Elma kara leke hastalığı, Venturia inaequalis adlı mantarın neden olduğu bitki hastalığı. Hastalığın belirtileri ağacın yaprak, meyve ve sürgünlerinde görülür. Yaprağın üst ve alt yüzeyinde oluşan lekeler başlangıçta yağlımsı görünümdedir, giderek zeytin rengini alır ve daha sonra kahverengileşir.

Kara Leke ilacı ne zaman atılır?

Yeni dünya Karaleke 1.ilaçlama sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce,2.ilaçlama çiçek tomurcukları açılmadan önce,3.ilaçlama çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra,4. ve diğer ilaçlamalar 3.ilaçlamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar 10 gün arayla yapılır.

Dal Sıracası ne demek?

a) Dal sıracası(Sürgünlerde oluşan sivilceye benzer kabarcıklardır) bulunan yerlerde: 1. İlaçlamada, % 2'lik Bordo Bulamacı veya hazır bakırlı preparatlardan birisi %0.8 dozunda, 2.İlaçlamada, hazır bakırlı preparatlardan birisi % 0.4 dozunda veya diğer ilaçlardan birisi önerilen dozda kullanılmalıdır.

Armutun içi neden kahverengi olur?

Armut ve ayvada kahverengi lekeye Diplocarpon mespili fungal etmeni neden olmaktadır. Etmenin eşeysiz formu Entomosporium maculatum Lev.'dur. Hastalık yaprak, meyve ve sürgünlerde görülür.

Elma Hastalıkları Nelerdir?

Elma ağacının hastalıkları ve zararlıları nelerdir?

  • Ticari elma yetiştiriciliğinde ciddi ekonomik zarara neden olan hastalık Elma Küllemesi Hastalığıdır. …
  • Ateş yanıklığı hastalığını oluşturan etmen bakteri Erwinia amylovora'dır. …
  • Elma kara lekesi hastalığını oluşturan patojen Venturia inaequalis'dir.

2 Sept 2019

Domateste kara leke hastalığı nedir?

Domates Mildiyösü Hastalığı (Phytophthora infestans) Hastalığın Belirtileri Hastalık yapraklar üzerinde önce küçük, soluk yeşil veya sarımsı lekelerle başlar daha sonra hastalık iler- ledikçe lekelerin rengi kahverengiden siyaha dönüşür.

Halkalı Leke ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, İlaçlama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır. Bakanlık tarafından tavsiye edilen ilaçlar ve dozları kullanılır.

Göztaşı insanı zehirler mi?

Göztaşı Zararları İnsanlar bakır sülfat kimyasalını göz, cilt ve solunum yoluyla bünyelerine alabilir. Bakır sülfat oldukça güçlü tahriş etkisi bulunan bir maddedir. Bakır sülfat zehirlenmelerinde beyin, mide, böbrekler, bağırsak ve karaciğerde yaralanma meydana gelebilir.