Karadeniz’in en meşhur yemeği nedir?

3 days ago Karadeniz'in meşhur yemekleri arsında neredeyse ilk sırayı alan kuymak herkes tarafından en iyi bilinen Karadeniz yemeği. Ancak yine de orjinaline uygun olarak bu yemeği yapmak oldukça zor. İyi bir kuymak yemeği yemek için Karadeniz gezisinde mutlaka yöresinde bu lezzeti tadın.

Karadeniz Bölgesinde hangi yemekler meşhur?

Karadeniz denince akla ilk gelen yemek genelde hamsili pilav oluyor. Ünü tüm Türkiye'yi etkisi altına alan hamsili pilavı yemesi oldukça keyifli. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Çıtır çıtır hamsileri kesersin, içinde tereyağı bol, kuş üzümü ve dolmalık fıstıklı mis gibi bir pilav ve tabii ki daha fazla hamsi çıkar.

Karadeniz Bölgesi neyi ile meşhur?

Sakarya'dan başlayarak Karadeniz kıyısı boyunca uzanan yerler Karadeniz Bölgesi olarak biliniyor. Samsun, Trabzon ve Ordu en büyük şehirler… Yöresel lezzetler olarak da balık, deniz ürünleri, pide, köfte ve mısır unuyla yapılan mıhlama gibi lezzetleri sayabiliriz.

Karadeniz bölgesinde neler yenir?

Kaygana, karalahana çorbası ve dolması, sarıkiraz kavurması, Trabzon yağı, Vakfıkebir ekmeği, minzi peyniri,hamsi, öğmeç, Trabzon pidesi, pepeçura, laz böreği, hamsikuşu, fasulye kavurması, mısır ekmeği ve daha onlarca farklı lezzet… Hepsi de Karadeniz yemekleri arasında birer vazgeçilmez.

Trabzon’un en meşhur yemeği nedir?

Trabzon'un yöresel yemekleri denince akla elbette ki dillerden düşmeyen kuymak, hamsi balığı, akçaabat köftesi ve Trabzon pidesi geliyor.

Karadeniz’de yer alan hangi ilimiz pidesiyle meşhur?

Samsun pidesi Karadeniz pidesinin bir varyasyonu olan Samsun pidesinin açık ve kapalı olarak ifade edilen iki türü bulunmaktadır.

Karadeniz’de ne oynanır?

Eğer Karadeniz düğününe katılacaksanız halk oyunlarını bilmeniz işinize yarayabilir.

  • Deli Horon. Deli horon, normal horondan daha agresif, sert ve keskin hareketlerle oynandığı için bu isimle biliniyor. …
  • Düz Horon. Koşmasız horonlardır. …
  • Atabarı …
  • Orta Batum.

Apr 30, 2021