Arasına kaymak ya da yağ sürülerek katlanmış yufka ekmeği.

Sarf ediyorsun ne demek?

Sarf etmek ne anlama gelir? 1) tüketmek, harcamak: “Kocalar sabahtan akşama çalışıyor fakat kendilerine beş para sarf edemiyorlar.” -H. E. Adıvar. 2) kullanmak: Ağır sözler sarf etti.

Edilgen bir pozisyonda olmak ne demek?

Türk Dil Kurumuna göre edilgen insan, yapılan bir işten etkilenen kişiyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Edilgen insan aynı zamanda da pasif olarak da ifade edilebilir.

Misli ile ne demek?

Bu kelimenin sözlük anlamı eş ve benzerdir. Örneğin misl-i tıfıl, çocuk gibi anlamına gelir. Misli kelimesi rakamlarla ve sayılarla birlikte kullanıldığında ise kat manasına gelir. Örneğin üç misli, üç katı demektir.

Argoda kaşmer ne demek?

Kaşmer kelimesi, soytarı anlamına gelen ve ciddi olmayan kişilere söylenen bir kelimedir.

Sarf ve Nahiv ne demek?

Sarf ilmi kelimenin isim ve fiil çeşitleriyle meşgul olur. Bir kelimenin bir şekilden diğer şekle konmasına tasrif(التصريف:çekim) denir. … 2.Nahiv(النحو): Kelimelerin cümle içindeki vazifelerine ve bu vazifelere göre sonlarının aldığı durumu (irab الاعراب) öğreten bilgi dalıdır.

Sarf etti Nasıl Yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sarfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sarf etmek şeklinde olmalıdır.

Edilgen çatılı ne demek?

Fiilde çatı konusunun öznesine göre alt başlıklarından biri olan edilgen fiiller, yüklemde belirtilen işi gerçekleştiren öznenin belli olmadığı, işin kim tarafından yapıldığının tahmin edilemediği cümlelerin çatı özelliğini ifade etmektedir. … Eğer cevabını alamıyorsak, işte o cümleye edilgen çatılı diyebiliriz.