Kimliğim Kayboldu Gazeteye İlan Vermek Zorunda mıyım? Kimlik kayıp ilanı için mevzuatta zorlayıcı hiç bir madde yoktur. Nüfus cüzdanı yada diğer kimliklerin kaybolması durumunda gazete yada başka bir yere ilan vermek zorunda değilsiniz. Bu durum tamamen kişilerin kendi inisiyatifidir.

Kimlik kayıp nereye bildirilir?

Bu gibi durumlarda öncelikle kayıp veya çalıntı bildirimi yapılmalıdır. Kimliğinin kaybedenlerin veya çaldıranların öncelikle ALO 199 çağrı merkezini araması gerekmektedir. Aksi taktirde bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılması için randevu alınması şart.

Nüfus cüzdanını kaybeden ne yapmalı?

Yeni çipli kimlik kartının kaybolması veya çalınması durumunda ilgili kuruma çalıntı veya kayıp bildirimi vermeniz gerekmektedir. Bunun ardından kimliğiniz iptal edilir. Ayrıca ilgili kuruma gitmek yerine kayıp ve çalıntı işlemlerinizi 199 numaralı çağrı merkezini arayarak bildirmeniz daha hızlı olur.

Nüfus cüzdanı kayıp ilanı ne kadar?

Nüfus cüzdanı kayıp ilanı vermek için bir gazeteyi ya da haber ajansını aramanıza gerek yok. Arama motorlarını kullanarak ulusal gazetelerin kayıp ilanı sayfalarına internet üzerinden kayıt ilanı verebilirsiniz. Kayıp ilanı ücreti yayın yapılacak bölgeye göre 8 ila 50 lira arasında değişmektedir.

Kayıp kimlik için gazete ilanı nasıl verilir?

Gazeteye kayıp ilanı vermek için gazetelerin yetki belgeli resmi ilan ajansı olan firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Sektörde 1986 yılından bu yana hizmet vermekte olan ajansımız aracılığı ile kayıp ilanlarınızı yetkili ajans güvencesiyle verebilirsiniz.

Kimlik çipi düşerse ne olur?

Herhangi bir sebeple Çipli kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda kayıp ve çalıntı bildirimi yapıldıktan sonra kimlik kartı iptal edilecektir. Bu işlemlerin daha hızlı yapılması için Alo 199 çağrı merkezini aramanız daha doğru olacaktır.

Kimlik yenileme ücreti nereye yatirilir?

Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr/ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla, Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından. https://alo199.nvi.gov.tr/ ve https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinde belirtilen anlaşmalı bankalardan.

Kimliği kaybettim ne yapmalıyım 2021?

Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir. Nüfus Müdürlüğünde bulunan yetkili kişiye nüfus cüzdanınızı kaybettiğinizi yenisi istediğinizi bildirin. Yetkili kişi size bir form uzatarak bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.