Şubat ayında yumurtlamaya başlayıp martta kuluçkaya yatan anaç kazlar, yaklaşık bir aylık kuluçka sürecinin ardından yavrularını çıkartmaya başlıyor.27-Apr-2020

Kazlar kaç yumurtadan sonra kuluçkaya yatar?

Kazların kuluçka olması için yumurta vermesi gerekmektedir , hiç yumurtlamamıs bir kazı, kuluçkaya basamazsınız. örneğin yerli kaz ırkı yılda 20-25 yumurta verir ve senede 2 bazen ise 3 kez kuluçka dönemi yaşar.

Kazın altına kaç tane yumurta konur?

Doğal olarak kaz yumurtasından kuluçka yapmak için 7-10 adet yumurta kullanmanız tavsiye edilmektedir. Ve daha fazlası uygun değildir. Bildiğiniz gibi kaz yumurtaları diğer kümes hayvanlarından daha büyük olmaktadır. Ve bu yüzden standart sayıda yumurta koymanız tavsiye edilmektedir.

Linda kazı ne zaman kuluçkaya yatar?

Aralık ve haziran aylarında genel olarak kazların çiftleşme ve yumurtlama dönemi olmaktadır, linda kazları için bu dönemde özel yem programı uygulamanızda fayda vardır.

Kaz Kuluçkası nasıl yapılır?

Kuluçka makinesinde Kaz yumurtası gelişim ısısı 37.7 ° olmalıdır. Kuluçka makinesinde Kaz yumurtası gelişim Nem değeri % 56 olmalıdır. Kaz yumurtalarının 120 dakika yani 2 saat arayla 45 ° açıyla hareket etmesi gerekmektedir. Makine istenilen dereceleri bulunca yumurtaları viyollere yatay vaziyette dizin.

Kaz yumurtası nasıl kuluçkaya yatırılır?

Kaz kuluçkaya nasıl yatırılır; Kazlar kendi hislerine istinaden kendisi gurka yatar. Yukarıda açıklamamızda yazdığı gibi, eğer kazın yumurtladığı yumurtaları almazsanız yaklaşık 10 – 15 yumurta toplandığında kendisi yumurtaların üzerine gurka yatar.

Kaz ne zaman yumurtaya başlar?

Kazların yumurta verimi Ocak-Şubat ayında başlar ve Haziran-Temmuz aylarına kadar sürer. Bu periyot ırklara göre değişmekle birlikte yaklaşık 130 gün sürer. Daha erken yumurta üretimini uyarmak için, yumurta sezonundan önce kazların barındıkları yerde her gün 14 ile 16 saat aydınlatma yapılabilir.

Kaz yumurta kontrolü kaçıncı gün yapılır?

taki 28. 29. günde yumurtalar yavaş yavaş çıkmaya başlar. Çok acele ve panik yapmadan Yumurtaların gözlenmesi gerekmektedir.Yaklaşık 14 günlükken döl kontrolü mutlaka yapılması gerekmektedir.