Kestane ekimi hangi ayda yapılır?

Kestane fidanlarının ekim işlemleri ise ağacın yaprak döküm dönemi olan Aralık ayının ortasından itibaren yaklaşık olarak Nisan ayının ortasına kadar dikim yapılması uygun olacaktır.

Kestane kaça kaç dikilir?

Bunlar dışında kestane ağaçları dikim aralığı 10-12 m'dir. Kestane ağaçları normal bir bakım uygulandığı zaman ve dikim aralığına uyulduğu zaman 15 metreye kadar yükselebilir. Fide dikilecek çukurlar önceden 40*50 cm derinlikte açılarak dikim çukurlarına kompoze gübre verilir.

Kestane ağacı kaç günde bir sulanır?

Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.

Kestane su ister mi?

Su yaşamın vazgeçilmezi bir unsurdur. Su olmadan çok çok yüksek verimlere sahip bir Kestane yetiştiriciliği yapmak zordur. Bakımın önemli unsurlarından birisi de sulamaktır, ayrıca ucuz da bir şey değildir. … Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.

Kestane fidesi güneşi sever mi?

Kestane ağaçlarının güneş alması gerekir. Bol güneşi seven ağaçlardır. Fazla güneş gördükleri takdirde, meyveleri çok daha güzel olacaktır. Kireçli su ve toprakları sevmeyen bir ağaçtır.

Kestane ağacı fidanı ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök kestane fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.

1 dönüm araziye kaç kestane ağacı dikilir?

1 Dönüme Kaç Kestane Ağacı Yetiştirilir? Kestane bitkisinden kapama bahçe yapıldığında kare, dikdörtgen, üçgen dikim sistemleri kullanılır. Bitki aralıkları genel olarak 6×8 metre olacak şekilde dikim yaparsanız ortalama dönüme 25 fidan dikimini yapabilirsiniz.