Önce patateslerimizi haşlıyoruz. Sonra patatesleri küp küp doğruyoruz. İçine soğanı, kıvırcığı, limonu tuzu, bul biber, salatalığı, yağı, iyice karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.Aug 1, 2017

Patates salatasına hangi yeşillikler konur?

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 adet patates.
  2. 3 adet taze soğan.
  3. 4 yaprak kıvırcık veya marul.
  4. Yeteri kadar nane ve maydanoz.
  5. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve pul biber (isteyen içine kornişon turşu da ilave edebilir)

Oct 14, 2010

Patates salatasının içine neler giriyor?

Klasik patates salatasının ana malzemesi haşlanmış patates, taze ya da kuru soğan, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, toz ya da pul kırmızı biber, karabiber gibi baharatlardır. Patates salatasının içeriği değiştirilerek farklı lezzetler elde etmek mümkündür.

Patates salatasına turşu konur mu?

Haşlanıp soğumuş ,soyulmuş patatesleri derin bir kaseye minik minik doğrayınız.. şimdi turşu,soğan,sivri biber,maydanoz ve miktarları isteğinize göre ayarlanmış baharatları da kaseye ekleyip tüm malzemeyi harmanlayınız… son olarak salataya limon ve zeytinyağ ekleyip hepsini yine harmanlayınız..

Patates salatasına domates salatalık konur mu?

Patatesler haşlanır. Küp küp doğranır. Üzerine doğranmış taze soğan, domates, biberler, salatalık ve soğan konulur, karıştırılır. Limon, zeytinyağı ve tuz karıştırılıp patates salatasının üzerine dökülür.

Patates salatasının içine hangi baharatlar konur?

Patates Salatası Bol Baharatlı Tarifi İçin Malzemeler Nar ekşisi. Sumak tuz. 1 er tatlı kaşığı karabiber pulbiber isot kuru nane tuz. 1 çay kaşığı kimyon.

Hangi yemegin yanina patates salatasi gider?

Patates salatasının yanında, bulgur pilavı çeşitleri yapılabilir. – Patatesin yanında uyum sağlayan bir başka tarif ise; tavuğun sote olarak sunulmasıdır. Kişi tercihine göre ızgara şeklinde de tüketebilir. Aynı şekilde tavuk sote, farklı baharat ve sebzelerle lezzetlendirilip, öğün daha doyurucu hale getirilebilir.

Kuru soğanlı patates salatası nasıl yapılır?

Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve pul biberle iyice ovuyoruz. (kavanoza koyup sallayabilirsiniz) Patates ve soğanlarımız bir kaba alıyoruz . Rendelenmiş havuç ve küp doğranmış salatalığımızı da üzerine ekliyoruz. Daha sonra Nane, tuz, limon suyu veya zeytinyağını da ekleyip servis yapıyoruz.