IMEI klonlanmış cihaz nasıl açılır?

Kanunda yer alan bu düzenleme uyarınca IMEI numarası klonlanmış cihazlar kullanıma kapanmaktadır. Ancak gerçek cihaz sahibinin ithalatçı firmaya başvurmasının akabinde firma tarafından Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden cihaz sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.

Iphone klonlu cihaz nasıl açılır?

Klonlu Telefonu Açma Adımları? Telefonun kayıtlı olduğu kişinin kimliği telefonun faturasıyla birlikte alınır ve cihazın yetkili servisine gidilir. Servis bu belgelerin bir kopyasını aldıktan sonra sizden imza ister. Bu imzada telefonun hangi numara için açılması gerektiği belirtilir.

Klonlanmış telefon nasıl açılır?

IMEI'nizin kopyalandığında tarafınıza BTK tarafından bir kısa mesaj gönderiliyor. Bu mesajda telefonunuzun IMEI numarasının klonlandığı ve 1 ay içinde kapatılacağı yazıyor. İşte bu noktada ya telefonu aldığınız yere ya da direkt BTK'ya (0312 294 94 94) başvurmanız gerekiyor.

IMEI numarası Klonlanmistir cihaz 30 gün içinde Kapatilacaktir ne yapmalıyım?

Eğer IMEI numaranız çalınır veya klonlanır ise telefonunuza YASAL UYARI olarak bir mesaj alırsınız. Belirtilen IMEI numaralı cihaz 30 gün içerisinde kapatılacaktır, aldığınız yere başvurunuz.

Telefonun IMEI numarası klonlanmış ne yapabilirim?

“Kanunda yer alan bu düzenleme uyarınca IMEI numarası klonlanmış cihazlar kullanıma kapanmaktadır. Ancak gerçek cihaz sahibinin ithalatçı firmaya başvurmasının akabinde firma tarafından Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden cihaz sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.

Klonlu cihaz ne yapmalıyım?

Yapmanız gereken tek şey ürünü aldığınız satıcı ile iletişime geçmektir. Onlar da sizin faturanızı üretici firmada teyit ettikten sonra, ülkemizde bulunan Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden gerekli izinleri yapılır ve telefonunuzu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

IMEI numarası klonlanmış ne olur?

15 haneli sayıları içeren bu kod bir nevi telefonunuzun kimliği anlamına geliyor. Bazı düzenbazlar tarafından da çalınıp klonlanan bu numara farklı bir cihaza entegre edilerek satılmakta. Bu sebeple de cihazınızın IMEI numarası farklı bir cihazda da olması nedeniyle cihazınız kullanılamaz hale geliyor.