Kokina çiçeği nerelerde yetişir? Anavatanı güney Avrupa olan bu bitki İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Türkiye'de genellikle İstanbul'da ormanlarda yetişen kokina çiçeği, eskiden insanlar tarafından zambakgillerden sanılıyormuş. Ancak zamanla kokina çiçeğinin kuşkonmazgiller familyasından olduğu ortaya çıkmıştır.Dec 3, 2020

Kokina türkiyede nerede yetişir?

Türkiyede genellikle istanbulda ormanlarda yetişen kokoina çiçeği, eskiden insanlar tarafından zambakgillerden sanılıyormuş. Ancak zamanla kokina çiçeğinin kuşkonmazgiller familyasından olduğu ortaya çıkmıştır.

Kokina bahçede yetişir mi?

Evde ya da bahçede kokina yetiştirirken çok fazla güneş almayan bölgeleri tercih etmelisiniz.

Kokina çiçeği nasıl üretilir?

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokinaların kırmızı meyveleri, dikenli sarmaşık biçimindeki ağaçtan insan eliyle toplanıyor. Bu kırmızı meyvelere silcan adı veriliyor. Toplanan kırmızı meyveler birleştirilerek top haline getiriliyor ve dikenli yeşil dalların tepesine kırmızı iplerle bağlanıyor.

Kokina dalı nasıl bakılır?

Su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Haftada 1 kök kısımlarını 1 gün süreyle suda bekletmeyi deneyebilirsiniz. Kokinanın köklerine su vermek ancak bitkinin ömrünü uzatacaktır. Kokinalar hem çok soğuk havalardan hem de çok sıcak ortamlardan hoşlanmazlar, bu yüzden evinizin en serin yerine konumlandırmalısınız.

Tavşan Memesi bitkisi nasıl yetiştirilir?

Kokina fidanınızı torbasından kökleri dağılmayacak şekilde çıkartınız ve dikimini yapıp torba seviyesinde olacak şekilde toprakla kapatınız ve fidan başına asgari 20 litre can suyu veriniz. Yaz dikimlerinde açık alanda 3 güne bir 4-5 defa sulama yapınız.

Kokina çiçeği ne zaman yetişir?

Kokina çiçeği çiçek açma mevsimi Aralık ayındadır ve ardından kırmızı meyveler vermeye başlar. Bu bitki çiçeğinden çok meyvesi ile ünlüdür. Ancak bu meyve zehirli olabilir. Bu nedenle evde evcil hayvan varsa ondan uzak tutmalısınız.

Kokina ne kadar dayanıklı?

Küçük çalılar şeklinde yetişen kokina çiçeğinin boyu 1 metreyi aşmaz. Kış soğukluğuna da oldukça dayanıklı olan bu bitki -20 dereceye kadar dayanmaktadır.