Kolay keşkek tarifi
Kolay keşkek nasıl yapılır?
Keşkek Nasıl Yapılır?
- Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
- Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. …
- Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
- Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin.
Evde Düdüklüde keşkek nasıl yapılır?
Düdüklüde Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden suya koyduğumuz buğdayımızı, etimizi, bir kaşık tereyağını aynı anda tencereye koyup, hiç kavurmadan üzerini 3-4 parmak geçinceye kadar su koyuyoruz.
- Yaklaşık 1 saat düdüklüde pişiriyoruz.
- İster blender ile ezin, ister ezmeden servis edin.
En lezzetli keşkek nasıl yapılır?
Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çömleğin en altına eti yerleştirin.
- Üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin.
- Hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin.
- Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir.
Tencerede keşkek nasıl yapılır?
Keşkek (Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğdayı kaynayan suyla 3-4 defa yıkayıp süzelim.
- Daha sonra kaynayan suyla üzerini 4 parmak geçecek şekilde ıslatıp tercihen kapaklı bir kapta en az 6 saat kabarmaya bırakalım.
- Buğdayımız kabarınca tavuk etlerini kaynatıp sıcak suyunu buğdayın içine ekleyerek ocağa alalım.
Evde etli keşkek nasıl yapılır?
Etli Keşkek Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gün önceden ıslatın.
- Islanmış olan nohut ve buğdayı güzelce süzün. …
- Üzerine eti koyun, tuzu ve dilediğiniz baharatları serpin. …
- 2 saat pişirin.
- Keşkek pişmeye yakın tereyağı eritin ve kızdırın. …
- Servis tabağına keşkeği alın ve üzerine yağı gezdirin.
Jul 30, 2018
Kemikli etli keşkek nasıl yapılır?
KEŞKEK YAPILIŞI: Geniş bir tencerenin dibine kemikli kuzu etim yerleştirin ve üzerine buğdayı boşaltın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte buğday ezilecek kıvama gelene kadar [arada bir karıştırıp, suyu azalmışsa sıcak su ekleyin] pişirin.
Keşkek Düdüklüde kaç dk pişer?
Tuz, et suyu (+normal su) ve didiklenmiş etlerle birlikte düdüklüye alın. Yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişirin. Kapağını açtıktan sonra suyu az geldiyse biraz daha su ekleyip 10 dakika daha pişirebilirsiniz.