Kontakt dermatit koltuk altında; şişlik, kızarıklık, kaşıntı, yumrular, irin dolu kabarcıklar ve sivilcelere neden olabilir. Alerjiniz olan maddeyi koltuk altınıza sürdüğünüzde de bölgede sivilce oluşabilir. Sabun, duş jeli, rolon ve deodorantlar alerjiye neden olan etkenler arasında.

Koltuk altında ağrılı sivilce neden olur?

Koltuk altları veya kasık gibi cildin birbirine sürtündüğü bölgelerde sıklıkla sivilce benzeri yumrular oluşabiliyor. Ağrılı akne şeklinde ortaya çıkan yumrular ve aknelerin nedeni Hidradenitis Supurativa (HS) hastalığı olabilir.

Ucu Olmayan şiş sivilce nasıl geçer?

Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.

Koltuk altındaki ter bezesi nasıl geçer?

Tedavisi: Koltuk altındaki şişlik, beze, koltuk altındaki lenf bezlerinin çalışmasından kaynaklanıyor. Genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacınız yoktur, çünkü bu bezeler bir süre sonra kendiliğinden kaybolurlar. Şayet şişme bakteriyel enfeksiyonlardan dolayı meydana gelmişse antibiyotik tedavisi uygulanır.

Şiş olan sivilceye ne iyi gelir?

Sivilce üzerinde bir beze sardığınız buz küplerini 1-2 dakika kadar gezdirerek şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz. Soğuk ayrıca ağrıyı da azaltacaktır. Sıcak kompress ise yine ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur fakat buzun aksine şişliği indirmek yerine sivilcenin dışarı çıkmasını ve beyaz ucunun oluşmasını sağlar.

Koltuk altında ağrılı sivilce nasıl geçer?

Kıl kökü iltihabı genelde kendiliğinden geçer. Bununla birlikte tedavide benzoil peroksit içeren sabun ve duş jelleri kullanılabilir. Ayrıca sıcak kompres de koltuk altındaki ağrının geçmesini sağlayabilir. Sıcak kompres yapmak içi temiz bir bezi sıcak suya batırıp sıkın.

Koltuk altında büyük sivilce neden olur?

Koltuk altı sivilceleri yaygın bir durumdur. Koltuk altı birçok ter bezi ve saç folikülü içerir ve genellikle sürtünme, nem ve çeşitli topikal ürünlerle kullanımı sonucu olur, bu da hepsi sivilce veya kızarıklara neden olabilir. Koltuk altlarının tıraş edilmesi de sivilcelere neden olabilir.

Kör sivilcenin içi nasıl boşaltılır?

Ilık kompres yap. Baş vermemiş bir sivilceyi ılık ya da sıcak suyla ıslatmak, daha hızlı baş vermesine yardım edebilir; bu, sivilcenin tedavi edilmesini kolaylaştırabilir ve daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir. Bir el bezini ya da makyaj pamuğunu sıcak ya da ılık suya batır. Sonra, sivilceye birkaç dakika bastır.