genellikle "kondanse etmek" şeklinde kullanılan, yoğunlaşma anlamına gelen ingilizce kökenli bir kelime (condance).Feb 2, 2010

Kondense ne demek?

Sıcak buhar olarak gelen soğutucu akışkanı yoğuşturarak soğutma işlemi uygulayan ısı değiştiricilere Kondenser denir. … Adı ingilizce condenser kelimesinden çevrilmiştir. Soğutucu sisteme gaz olarak giren maddenin sıcaklığını etrafa vererek sıvı halini almasını sağlar. Kondenser, Kondanser ve kondensör denmektedir.

Kondanse ne demek biyoloji?

Condense terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Condense teriminin tıbbi anlamı; v. … Biochem. teksir etmek, takdir etmek.

Kondanse ne demek kimya?

Kondanse Halkalı Aromatik Bileşikler. İki veya daha çok benzen halkasının birleşmesi ile oluşan bileşiklere “bitişik halkalı aromatik bileşikler” denir. En basit yapıda olanı, iki benzen halkasının birleşmesi ile oluşan naftalindir.

Kondenser nedir ne işe yarar?

Yoğuşturucu kondenser veya kondansör ismi ile de anılmaktadır. Soğutucu sistemlerde soğutmayı sağlayan maddenin gaz olarak girdikten sonra ısısını çevreye vererek sıvı hale geçtiği bölümdür. Soğutucu sistemlerin dışında veya yalıtım malzemesinin içinde saklı olarak bulunabilmektedir.

Evaporatör nedir çeşitleri nelerdir?

– Tüm bu evaporatör isimleri ayrı ayrı olup bunlar üzerine açıklama yapacağız.

  • Çıplak Borulu Evaporatörler. …
  • Levhalı Tip Evaporatörler. …
  • Kanatçıklı Evaporatörler. …
  • Lamelli Evaporatörler. …
  • Gövde Borulu Tip Evaporatörler. …
  • Daldırmalı Tip Evaporatörler. …
  • Havuz Tipi Evaporatörler. …
  • Sıvı Filmli Evaporatörler.

Kondensasyon nedir Diş?

Karıştırılmış olan amalgamda normalden daha fazla cıva olduğu durumlarda, amalgam kitlesinden fazla cıvanın çıkarılması için güderi, lastik parmaklık veya patiska kullanılır. kondensasyon denir.

Invasion ne demek tıp?

Invasion terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. … Invasion teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Vücudun patojen mikro-organizmaların hücumuna uğraması, hastalık etkeninin organizmaya girerek dokulara yayılması; 2.Kötü huylu tümörün komşu doku ve oluşumlara yayılması.