Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir.

Lise mezunu KPSS girebilir mi?

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez.

Lise mezunu KPSS ne olunur?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

KPSS ile ne olunur lisans?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

KPSS çeşitleri nelerdir?

KPSS çeşitleri şunlardır:

  • KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)
  • 2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi)
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
  • KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
  • KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

Lise mezunları için KPSS ne zaman 2022?

KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

2021 lise mezunu KPSS Ne Zaman?

KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu, 2021 yılında yapılmayacak. Sınavlar ÖSYM tarafından 2022 yılında organize edilecek.

Lise mezunu devlet memuru olabilir mi?

18 ila 35 yaş aralığında olmak. Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak. Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak. En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.