Lise düzeyi KPSS ile ne olunur?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

KPSS lise mezunları ne kadar maaş alır?

Buna Göre; 9/1 derecesinde memuriyete başlamış olan kamu personelinin maaşı 3.700 tl civarındadır. *Lise mezunu 25 yıllık tecrübeli memur maaşı 150-200 BES kesintisiyle beraber 4,100 tl civarında maaş almaktadır.

Meslek lisesi mezunu kaç puanla atanır?

Atamalarda 90-93 civarında kalmaktadır. 3. Ve 4. Atamalarda genellikle taban puan 88-90'ün altına çoğunlukla inmemektedir.

KPSS ne gibi meslekler var?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

Lise mezunu KPSS ne zaman 2022?

KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Üniversite okumadan KPSS’ye girebilir mi?

Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

Lise KPSS hangi dersler var?

KPSS Ortaöğretim sınavında genel olarak 30 Matematik ve Geometri, 30 Türkçe, 28 Tarih, 18 Coğrafya ve 8 Vatandaşlık ve 6 güncel konu sorusu çıkmaktadır.