Kyk kredi alıp almadığını nasıl öğrenirim?

Sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna “Öğrenim/Katkı Kredisi ve Burs Sorgu Belgesi” diye yazıp aramanı gerçekleştirebilirsin. Önüne çıkan sayfada öğrenim bursu, kredi ya da katkı kredisi alıp almadığın ve öğrenim türünü ekran üzerinde görebilirsin.

Kyk kredi geri ödemede faiz var mı?

KYK tarafından sağlanan kredilere faiz uygulamaktadır. Faiz oranı ise Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) belirlenmektedir. Kredi alan öğrenciden alınacak toplam faiz kredi miktarının üç katını geçmez.

Öğrenim kredisi borcunu nasıl öğrenirim?

Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Borç Sorgulama ”nden sorgulamak veya 444 1961 nolu çağrı merkezinden Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisini aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.

Kyk kredi dondurma nasıl yapılır?

Almakta olduğu burs/krediyi almak istemeyen (vazgeçen) öğrenciler nasıl bir işlem yapmalıdır? Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almak istememeleri halinde https://www.turkiye.gov.tr/kykkredi-burs-iptal-basvurusu linkinden burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemi yapmaları gerekmektedir.

KYK bursunun kesildiğini nasıl anlarız?

Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet'teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM'lerinden öğrenebilecektir.

KYK Kredi iptal edilince ne zaman ödenir?

KYK Kredisini iptal eden öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra , kredi aldığı sürede aldığı sürede öder.

Burs veya kredi aldığımı nasıl öğrenebilirim?

KYK sorgulama ile burs başvuru sonucunuzu öğrenmek için öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası ve edevlet üzerinden burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir.