Kürtaj rahimdeki embriyonun tıbbi yöntemlerle alınmasıdır. Halk dilinde gebeliği sonlandırmak, bebek-çocuk aldırmak olarak da bilinir. Geleneksel cerrahi kürtajda küretler (tıbbi aletler) aracılığıyla embriyo rahimden kazılarak alınır. Tıpta küret'le kazıyıp temizleme anlamına gelen küretaj terimi kullanılır.

Kürtaj kaç dakikada biter?

Kürtaj işlemi gebeliğin haftası ile bağlantılı olmakla birlikte yaklaşık 5-10 dakika arasında süren bir işlemdir. Gebelik haftası arttıkça süre doğal olarak uzamaktadır. Sedasyon anestezi ile kürtaj işlemi yapılan hastalarda hastanın alacağı hafif doz anestezi ve işlem sonrası dinlenme süresi göz önüne alınmalıdır.

Kürtaj can acıtır mı?

Kürtaj ağrılı bir işlemdir. Çünkü rahim ağzı ve rahim ağrıya duyarlı organlardır. Kürtaj sırasında 3 yerde ağrı duyulur. Rahim duvarının kazınması sırasında hasta ağrı hisseder.

Kürtaj nedir neden yapılır?

Kürtaj sadece istemli gebelik alınması için yapılmaz, düşükten sonra içeride kalan gebelik parçalarını almak için veya ölü gebelikleri, boş gebelik gibi durumları almak için de yapılır. Dış gebelik kürtaj ile alınamaz, ameliyat veya ilaç tedavisi gerekir.

Kürtaj olmak günah mıdır?

Dinen meşru ve bir mazeret olmadıkca çocuk düşürmek ve aldırmak haram ve cinayet hükmündedir.

Kürtaj ne kadar sürede iyileşir?

Kürtaj sonrası aksi bir durum olmadığı sürece hasta taburcu olur olmaz sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Operasyon sonrası tam iyileşme 10-15 gün içinde sağlanmış olur. Önlem olarak 20 gün cinsel ilişkiye girilmemesi önerilmektedir.

Kürtaj yaptirmak zor mu?

Kürtaj, steril açıdan uygun şartların sağlandığı, gerekli ekipmanlarla donatılmış hastanelerde, özel muayenehanelerde ve kliniklerde tecrübeli kadın doğum uzmanları tarafından gerçekleştirilmelidir. Uygun koşullar sağlandığında kolay bir işlemdir ve komplikasyon oluşma riski oldukça azdır.

Bebek aldırmak ağrılı mı?

Ağrı/Acı olmamaktadır.10 dk kadar Kısa bir sürede işlem tamamlanmaktadır. Kürtaj İşlemi için Herhangi bir bilginizi vermenize gerek yoktur.