Küçük Prens adlı kitabın konusu nedir?

Küçük Prens, kendi galaksisinde, kendi dünyasında tek bir gül ile yaşayan bir Küçük Prens'in başka galaksileri gezmek için tek gülünü tek başına bırakıp yolculuk yapmasını anlatır. Ancak bu yolculuk esnasında vurgulamak istediği şey 'büyümek'tir.

Küçük Prens hangi tür bir kitaptır?

Children’s literature FableNovellaSpeculative fictionDidactic fiction The Little Prince/Genres

Küçük Prens 100 Temel Eser mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ilköğretim öğrencilerine tavsiye edilen Antoine de Saint-Exupery'nin "Küçük Prens" kitabı, "Bir Türk diktatör halkına Avrupalılar gibi giyinme zorunluluğu getirdi, öyle giyinmeyenlerin cezası ölümdü" ifadeleri nedeniyle eleştirilmesinin ardından "100 Temel Eser" listesinden çıkarıldı.

Küçük Prens kitabı kaç yaş için uygun?

5 yaş ve üzeri için uygundur Küçük Prens, büyüklerin dünyasını küçük bir çocuğun gözünden anlatırken, çocukların dünyasını da büyüklere hatırlatır.

Küçük Prens kitabında hangi felsefi konular ele alınmıştır?

Kitapta dostluk, yalnızlık, sevgi,mutluluk konuları ana tema olarak işlenmiştir. Kitabın baş kahramanı olan Küçük Prens saflığı temsil eden bir karakter, arkadaşlığın maddi değerlerden daha önemli olduğunu vurgulayan bir çocuktur. Gezegeninde çok değer verdiği çiçeğiyle birlikte yaşıyor.

Küçük Prens gezegende kimlerle karşılaşır?

Gittiği ilk gezegende bir kralla karşılaşır. Ondan, insanın kendini yargılamasının en zoru olduğunu öğrenir. İkinci gezegende kendini beğenmiş bir adam çıkar karşısına.

Küçük Prens adlı kitap kaç sayfadır?

Küçük Prens

Le Petit Prince
Kitabın, yazarın kendi sulu boya resmi ile yayınlanmış olan görseli
TürMasal
Yayım1943 ( ABD : İngilizce & Fransızca) 1945 ( Fransa : Fransızca)
Sayfa96