Önce soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ilave edelim, karabiber ve tuzunu katıp kavuralım ocaktan alalım. Sosu için derin bir kaseye yağı, maden suyunu, yoğurdu, tuzu katıp çırpalım. Tezgaha serdiğimiz yufkaya sostan kaşıkla yeteri kadar ıslatalım.25-Nov-2016

Kıymalı böreğin sosuna ne konur?

Hazır yufkadan kıymalı börek sosu için; derin bir kap içine 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 2 şişe soda, yarım çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu koyun. Sosu iyice karıştırın.

Börek sosu nasıl yapılır?

Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.

Kıymalı börek üstüne ne sürülür?

Kıymalı harcın yarısı dökülüp yayılır. Sonra aynı işlemler uygulanarak 2 kat yufka daha serilip kalan kıymalı harç yayılır. Üzerine son 2 kat yufkada serildikten sonra en üstüne sadece yumurtalı sos sürülür. Üzerine isteğe göre bolca susam serpilebilir.

Börek için kıymalı harç nasıl yapılır?

İç harcı için küçük küçük küp halinde doğradığınız soğanı ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirmeye başlayın. 2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma iyice renk alınca, yaklaşık 5 dakika içinde, tüm baharatları, tuzunu ve şekeri ekleyin.

Sodalı kıymalı börek nasıl yapılır?

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
  3. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. …
  4. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.

Kıymalı böreğe peynir konur mu?

Kıymalı Peynirli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler İç malzeme; 200 gr kıyma. Rendelenmiş beyaz peynir. Yarım kaşık salça.

Börek yaparken yufkaya ne sürülür?

Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. — Yufkalar arasına sürülen sosta kullanılabilecek bir diğer malzeme ise sade sodadır. Ancak yufkanın her yerine eşit derecede sürmeniz önemli bir ayrıntıdır. — Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün.