Özellikle kış aylarında akü marş basmama/araç çalışmama probleminin yaşanmasının en büyük nedenlerinden biri; hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aracın marş akımı ihtiyacının artması ve akünün kimyasal yapısından dolayı mevcut enerjisinin belli oranda (ortam sıcaklığına bağlı olarak) azalmasından kaynaklanmaktadır.Oct 29, 2013

Kışın aylarında akü neden boşalır?

Soğuk havalarda akü daha hızlı bitmektedir. Bunun en büyük sebebi de fazla enerji harcamasıdır. Camlardaki buğu önleme sistemi, sürekli çalışan klima ve silecekler akünün daha çabuk tükenmesine sebep olabilmektedir. Ayrıca kış aylarında motor yağı katılaşmakta ve akü de motora ilk hareketi vermekte zorlanmaktadır.

Kışın akü bitmemesi için ne yapmalı?

Kış günlerinde akünüzü canlı tutmanın yolları

  1. 1-) Aracınızı aralıklarla çalıştırın. …
  2. 2-) Çalışan gereksiz ekipmanları kapatın. …
  3. 3-) Akünüzün saf su seviyesini kontrol edin. …
  4. 4-) Aracınızı kapalı mekanda tutmaya özen gösterin. …
  5. 5-) Gösterge ışıklarını kontrol edin. …
  6. 6-) Stop ederse sürekli marş yapmayı denemeyin.

Kışın akü boşalır mı?

Araç sahipleri araçlarını sadece kısa mesafelerde kullandığında akü tam olarak şarj olmaz. Kış aylarında arka camlar ve ısıtmalı koltuklar gibi enerjiyi çok tüketen birimler aküyü daha çok boşaltır.

Akü bitmesin diye ne yapılır?

Eğer akü takviyesi yapamıyorsanız bir çekici çağırın. Uzun süreli parklarda aracın aküsünün bitmemesi için haftada bir 10 dakika çalıştırmak yeterli olur. Ancak bunun yerine kutup başını sökerek aracı parka öyle bırakmak en iyi çözüm olacaktır.

Soğuk havada akü boşalır mı?

Evet, aküler donabilir. Tam şarjlı akünün donma ısısı – 50°C ile -70°C arasındadır.

Sogukta akü neden basmaz?

Kış Aylarında Akü Marş Basmama Problemi Neden Olur? Soğuk havada akü çalıştıramamanın yani akü marş basmama durumunun en temel nedeni; kış aylarının getirdiği soğuk havayla aracın marş akımına olan ihtiyacının artması, akü enerjisinin azalması oluyor.

Akü bitmemesi için kaç günde bir çalıştırılmalı?

Araç sahiplerinin tecrübelerine göre çok soğuk ve çok sıcak havalarda akü hızla tükenebilmektedir. Eğer hava çok soğuk veya çok sıcaksa aracınızı 2-3 güne bir çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Normal zamanlarda ise 1 haftalık süreçlerde arabaların çalıştırılması tavsiye edilmektedir.