Omuz eklemini çevreleyen bir kılıf bulunmaktadır. Bu eklem omuz kapsülü yada labrum glenoidale olarak anılır.Dec 21, 2017

Labrum Glenoidale eklemlerden hangisinde bulunur?

Üst ekstremite eklemleri: 1.Omuz eklemi (Art.humeri.glenohumeral eklem) : Humerus başı ile scapula'daki glenoidal çukur arasında oluşmş, sinouiyal-sferoid bir eklemdir. Sığ olan glenoidal çukurluk, labrum glenoidale ile artırılmıştır. Omuz eklemi, gevşek ve yer yer incelmiş bir eklem kapsülüne sahiptir.

Labrum articulare nerede bulunur?

Dudak, kenar, kıyı. Üst dudak.

Hangi eklemde labrum var?

Asetabular labrum, kalça eklem yuvasının kenarında alt tarafta bağ dokusuna kadar boylu boyunca uzanan kıkırdak benzeri bir yapıdır. Kalça ekleminin uyumuna ve stabilitesine katkısı olduğu bilinmektedir. Labrum yırtıkları, sportif aktiviteler sırasında kalça ekleminin ani zorlanması ve tekrarlayan travmalarda görülür.

Labrum Glenoidalis nedir?

Labrum Glenoidale terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. … Labrum Glenoidale teriminin tıbbi anlamı; Eklem halkası (kıyısı) labium articulare.

Labrum ne demek?

Dudaklardan üstte bulunanı. Eklem bacaklı hayvanlarda ağız parçalarını örten bir uzantı, karından bacaklılarda ağız bölgesinin dış yanı. … Karından ayaklıların kabuğunun ağız bölgesinin dış kenarı. Labrum.

Labrum Acetabulare ne demek?

Kalça ekleminde acetabulum'un kenarına yapışarak onun hacmini büyüten, fibröz kıkırdaktan yapılmış oluşum. Kalça ekleminde acetabulum'un kenarına yapışarak onun hacmini büyüten, fibröz kıkırdaktan yapılmış oluşum. Labrum acetabulare.

Labrum yırtığı ne demek?

Labrum yırtığı kalça yuvası (asetabulum) kenarında bulunan kıkırdak dokunun yırtılmasıdır. Sporla veya belirli bir hareket sonucu aniden oluşabileceği gibi zaman içinde yıpranmaya bağlı da görülebilir.