Lateral malleol kırığı ne kadar sürede iyileşir?

Fibulanın ayak bileği ekleminin dış kısmındaki bölümüne dış malleol denir. Dış malleol kırıklar tek başına ve kaymamış ise 6 hafta süren bir alçı yeterlidir.

Lateral malleol kırığı ameliyat gerekir mi?

Alçı yerine giyilip çıkarılabilecek alçı botları da kullanılmaktadır. Ancak kemikler birbirinden ayrılmışsa, ayak bileğinde şekil bozukluğu varsa cerrahi gerekir. Alçı ile tedavi edilebilecek bir fibula (lateral malleol kırığı).

Ayak bileği kırıkları ne kadar sürede iyileşir?

Bununla birlikte kişinin yaşam alışkanlıkları da iyileşme sürecini etkiler. Şeker hastalığı, kemik erimesi olan, sigara kullanan hastalarımızda kırıkların kaynaması daha uzun zaman alabilir. Genel olarak söyleyecek olursak; ayak bileği kırıkları 1 – 2 ay içerisinde iyileşmektedir.

Lateral Malleolde ne demek?

Lateral malleol ayak bileğinin önemli bir lateral stabilizatörüdür. Doğuştan fibula yokluğu veya travmatik olarak lateral malleolun kaybı, ayak bileği lateral stabilitesinin bozulmasına neden olmaktadır. Bu sorunu gidermek için çeşitli cerrahi yöntemler uygulanmaktadır.

Sağ medial malleol kırığı nedir?

Tedavi: Medial Malleolus Kırığı Medial malleol kırığı, alt bacağın içindeki tibiada bir kırılmadır.

Malleol kırığı nedir?

Ayak bileğinin rotasyonel zorlanma ile oluşan kırıklarından olan bimalleolar kırıklar sık görülen yaralanmalardandır. Değişik sınıflama yöntemleri kullanılmakla birlikte klinikte kırıklar stabil ve instabil olarak ikiye ayrılarak incelenirler.

Ayak bileği kırığı ameliyatı kaç saat sürer?

Ayak bileği ameliyatlarının süresi her hastamız için farklı olabilir. Uygulanan cerrahi plana ve tedaviye göre cerrahi süresi değişebilir. Genel olarak söyleyecek olursak; 2 – 4 saat içerisinde ameliyat tamamlanmaktadır.