Belirtileri olan yavaş seyirli lenfomalarda; kemoterapi, biyolojik tedaviler (monoklonal antikorlar) ve radyoterapi kullanılabiliyor. Hızlı seyirli lenfoma tedavisinde genellikle kemoterapi ve biyolojik (monoklonal antikorlar) tedaviler tercih ediliyor. Gerektiği durumda radyoterapi tedaviye eklenebiliyor.Mar 7, 2019

Lenfoma hastalığı nasıl tedavi edilir?

Bu hastalığın tedavisinde kemoterapi ve kök hücre nakli gibi yöntemler kullanılıyor. Lenfoma teşhisi konulan hastaların önemli bir bölümü de bu tedaviyle hastalıktan kurtuluyor. Standart kemoterapiden sonuç alamayan hastalara yüksek doz kemoterapi veriliyor ve kök hücre nakli yapılabiliyor.

Lenfoma ne kadar sürede ilerler?

Lenfomaların klinik seyri hızlı ve yavaş olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Hızlı seyirli lenfomalar çok kısa sürede ortaya çıkmaktadır. Kitle çok kısa sürede büyüyerek, aylar hatta haftalar içinde kendini gösterebilir. Yavaş seyirli olanlarında ise kitlenin büyüme hızı oldukça yavaştır.

Lenfoma nerelerde ağrı yapar?

Lenfoma hastalarında görülen diğer belirtiler

  • Bacaklarda ve bileklerde şişkinlik.
  • Karın ağrısı ve karında şişkinlik.
  • Gece terlemeleri ve ateş
  • İştah ve kilo kaybı
  • Titreme.
  • Normal olmayan kaşıntı
  • Bitkinlik.
  • Acı veya normalde olmayan fiziksel his.

Lenfoma hastaları ne yememeli?

Yağlı yemeklerden ve baharatlardan ve fazla şeker tüketiminden kaçının. Süt yerine yoğurt ve ayran tüketiniz. Az yağlı yayla, yoğurt, acısız tarhana veya pirinç gibi çorbaları tercih ediniz. Mercimek, ezogelin vb. kurubaklagillerle yapılmış çorbalardan ve sebze çorbalarından kaçının.

Lenfoma olduğunuzu nasıl anladınız?

Lenf bezlerinde büyüyen şişlik: Lenfomada ilk şikayet genellikle ağrısız bir şişliğin fark edilmesi oluyor. Enfeksiyon olmadan, vücudun herhangi bir yerinde, özellikle de boyun, koltuk altı ve kasıktaki lenf bezlerinde oluşan şişlikler lenf bezi tümörüne işaret edebiliyor.

Iyileşen lenfoma tekrarlar mı?

Lenfoma kür şansı olan yani tedavi sonrası tekrarlamayacak kanserlerden biridir.

Lenfoma tamamen iyileşir mi?

"Lenfoma, kür şansı olan yani tedavi sonrası tamamen iyileşecek olan kanserlerden biridir. Sonuçları nispeten yüz güldürücü hastalıklardan biridir. Güncel tedaviler ile başarı oranı yüksektir. Örneğin, Hodgkin lenfomada yüzde 95'e kadar varan başarı oranı olabilir.