Seçmeli derslerde hangi dersler var?

seçmeli dersler Birtakım dersler arasında alınıp alınmaması öğrencinin isteğine ve seçimine bırakılmış olan dersler, bk. temel dersler, zorunlu dersler.

Lise seçmeli dersler nedir?

Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir. Bu derslerin hangileri olacağını da devlet belirler fakat öğrencinin çok sayıdaki ders arasından zorlamaya maruz kalmadan bir veya birkaçını seçme hakkı vardır.

Lisede seçmeli dersler neye göre belirlenir?

Ortak dersler ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu olarak alması gereken derslerdir. … Seçmeli dersler öğrencinin ilgi ve istekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programları doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa belirlenecektir.

9 sınıfta hangi dersler var?

9. Sınıfta hangi dersler var?

  • Türk Dili ve Edebiyatı – 5 saat.
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi – 2 saat.
  • Tarih – 2 saat.
  • Coğrafya – 2 saat.
  • Matematik – 6 saat.
  • Fizik – 2 saat.
  • Kimya – 2 saat.
  • Biyoloji – 2 saat.

5 sınıfta kaç tane seçmeli ders seçilebilir?

7. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir …

Seçmeli dersleri almak zorunlu mu?

2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.

Seçmeli ders ne içindir?

Öğrencilerin, farklı becerilerini ortaya çıkarması, değişik alanlarda bilgilendirmelerini sağlaması ve yeteneklerinin gelişmesine zemin hazırlaması açısından seçmeli ders uygulamasına gelişmiş ülkelerde önem verilmektedir. Ayrıca eğitimde bireyselliği ön plana çıkarması açısından seçmeli ders uygulaması önemlidir.