Mal paylaşımında evin değeri nasıl hesaplanır?

Evlilik içinde ödenen kredinin evin alım değerine oranı @'dır. Boşanma sırasında evin güncel piyasa değerinin 200.000 TL olduğunu kabul edersek; evin güncel piyasa değerinin @'ı 80.000 TL olacaktır. Yani, boşanmada mal paylaşımının konusu olacak değer 80.000 TL olacaktır.

Mal rejiminin tasfiyesi nasıl yapılır?

Mal rejiminin sona ermesi ile birlikte mal rejiminin tasfiyesi işlemlerine başlanmaktadır. Mahkeme tarafından, evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığa geçilmesine karar verilmesi halinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona ermektedir.

Mal rejiminde denkleştirme nedir?

Denkleştirme Alacağı Bir eşin edinilmiş mallara ilişkin borçları kişisel mallardan veya kişisel mallara ilişkin borçları edinilmiş mallardan ödenmiş ise tasfiye sırasında denkleştirme talep edilebilir. Buna olağan denkleştirme de denilmektedir.

Değer artış payı alacağı nasıl hesaplanır?

Değer Artış Payı Nasıl Hesaplanır? Katkıda bulunulan malın satın alındığı tarihte davacı eşin katkı oranı % olarak belirlenir. Bu malın karara en yakın tarihteki rayiç değeri bilirkişi marifeti ile hesaplanarak, davacı eşin katkı oranı ile çarpılmak suretiyle değer artış payı alacağı hesaplanır.

Eşlerin katkı payı alacağı nasıl hesaplanır?

Talepte bulunan tarafın yaptığı katkının taşınmazın alım tarihindeki değerine oranı tespit edilerek, bu oranın dava tarihi itibariyle dava konusu malın tespit edilecek sürüm (rayiç) değeri ile çarpılması suretiyle katkı payı alacağı bulunur.

Evlenmeden önce aldigim eve eşim ortak mı?

Evlenmeden önce alınan mallar Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kişisel mal olarak kabul edilmiştir. Bu sebeple alınan eşyaya malik olan kim ise o tarafın kişisel malı olacaktır.

Mal rejimi tasfiyesi ne zaman başlar?

Boşanma davasının açıldığı tarih, eşler arasındaki mal rejiminin de tasfiye edileceği tarihtir. Yani, boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilen tüm malvarlığı değerleri (nakit para, ev, araba, arsa vs.) mal paylaşımına dahil edilir.