Mara ne demek kelime anlami?

Mara, Kürtçede "Bizden", anlamına gelirken, Ortadoğu dillerinin birçoğunda da birbirine yakın dişil anlamlar taşır. Ma, Ermenice ve Kirmancikî'de köken olarak ana anlamına gelir. Ayrıca Arapçada Mara kadın demektir.

El Mara ne demek?

ispanyolca deniz demektir. ablamın kolombiyalı arkadaşı bize gelmişti. ona istanbul'u gezdirirken marmara denizi için "does it mean sea of mara?" diye sormuştu. tabi ben ispanyolca bilmiyorum. kızcağız açıkladı da zannetmiş ki biz de denize mar diyoruz.

Nara ne demek TDK?

Nara kelimesi, coşkunluk manasına gelen na're sözcüğünden türetilmiştir. Arapça kökenli bir sözcük olan Nara, etraftaki herkesin duyabileceği şekilde, yüksek sesle bağırmak, haykırmak anlamına gelir.

Mara yolu ne demek?

Mara Yolu. Karaman'da Mara Yolu denen bölgeyi bilmeyen yoktur. Belediyeden sanayiye giden yolun paralelinde Yeşil Cami'den başlayıp Sanayi Kavşağına kadar olan bölge. Önceleri mara kelimesinin “mar” kelimesinden türemiş olabileceğini düşünürdüm.

Mara ne demek Trakya?

trakya cevresinde genelde kadınların kullandığı bir ünlem, bazen de hitap şekli..

Maral gözlü ne demek?

azericede ceylan anlamına gelen kelime.. genelde gözleri güzel olanlara söölenirmiş..

Ikimiz de ne Uykudayız ne uyanık?

Tanımamak tanımaktan iyidir, seni bir kere tanıdıktan sonra yaşamak acısını da tanıdım. Bu acıyı beraber tadalım Mâra. Başım omzunda iken sayıkladığıma bakma beni istediğin yere götür. İkimiz de ne uykudayız, ne uyanık.