2022 öğretmen Atamaları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022'de alınacak ve atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.

Öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları, 31 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 12.00'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Tercih sonuçları, akşam saatlerine doğru E-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

Öğretmen atama sonuçları açıklandı mı?

15 bin öğretmen atama sonuçları 31 Ocak'ta açıklanıyor Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıkladığı takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim'de alınacak, atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.

Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN? MEB'in takvimine göre, atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.

15 bin öğretmen ne zaman atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak 15 bin öğretmen ataması için beklenen gün geldi. Öğretmen atamaları, 31 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek törenle yapılacak.

Türkiye’de öğretmen atama sistemi nasıl işliyor?

MEB öğretmen atamalarında atamalar en yüksek puanlı öğretmenlere öncelik verilerek yapılır. Örneğin bir “A” okulunu 100 tane Türkçe Öğretmeni seçmiş diyelim. Bu okula onu seçen en yüksek puanlı öğretmen yerleştirilir. Bu şekilde atamalar yapılarak herkesin 40 tercihi değerlendirme altına alınır.

2022 Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

8 Şubat 2022 tarihinde adayların erişimine açılması beklenen EKPSS sonuçları alınan karar nedeniyle bu hafta duyurulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre engelli atamaları 17 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek.