Metal iş sendikası kime bağlı?

Türk Metal Sendikası, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ'e bağlı metal iş kolunda faaliyet gösteren bir işçi sendikasıdır. Üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük işçi sendikasıdır.

Metal işçileri kimlerdir?

Metal işçisi metalleri kesmek, dökmek veya kalıplamak için çeşitli temel veya ayrıntılı makineleri izler, ayarlar ve kontrol eder. İş genellikle güvenli ve geniş bir yelpazede farklı görevleri kapsar. Bir metal ya da plastik işçisi günlük ürünler üretmek için becerilerini kullanır.

Türk Metal anlaşması ne oldu?

Metal işçi sendikaları ve işveren sendikası arasındaki görüşmeler anlaşmayla tamamlandı. Anlaşma sonucunda işçilere yüzde 65,67 oranında zam yapılacak. Anlaşmayla metal işçilerinin ortalama ücretine brüt 4 bin 181 lira, net yaklaşık 3 bin 554 lira zam yapılmış oldu.

Türk Metal Sendikası kimleri kapsıyor?

Toplu iş sözleşmesi sendikanın 209 bin üyesinden 109 binini kapsıyor. Bu işçilerin örgütlü olduğu işyerleri arasında Türkiye'nin en büyük otomotiv üreticisi kuruluşları Renault, Ford Otosan, Tofaş'la birlikte Mercedes, MAN, Türk Traktör, Arçelik, Bosch, Otokar ve bu şirketlerin yan sanayileri de yer alıyor.

Türkiyenin en büyük sendikası hangisi?

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, Temmuz 2020 itibarıyla, en çok üyeye sahip işçi sendikaları konfederasyonu, 1 milyon 21 bin üye ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) oldu.

Türk Metal anlaştı mı?

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları, 140 bin metal işçisinin 2021 Eylül ile 2023 Eylül dönemindeki mali ve sosyal hakları belirleyen MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaştı.

Türk Metal MESS görüşmesi ne zaman?

Büyük Kocaeli Mitingimizin ardından Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), tıkanan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında sendikamız Türk Metal ile yeni bir görüşme talebinde bulundu. Buna göre taraflar, 5 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 10:00'da İstanbul MESS Merkez Ofisi'nde tekrar bir araya gelecekler.