Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.Apr 24, 2021

Elma bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Bordo bulamacı çiçekli ağaca atılır mı?

3.İlaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra çiçek taç yapraklarının p-80 ni dökülünce herhangi bir karaleke ilacı ile ilaçlanır. … Çok yağışlı bölgelerde ise 4.ve 5. ilaçlamada yapılabilinir.

Bordo bulamacı sırt pompasına ne kadar kullanılır?

İlaçlama pompasına su ilave edilerek 10 litreye tamamlanır. Böylece %1 lik 10 litre ,bordo bulamacı hazırlanmış olur.

Meyve ağaçlarına kurt ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Elma ilaçlama ne zaman yapılır?

Tahmin uyarı modellerinin kullanılmadığı alanlarda; çiçeklenme başlangıcından itibaren 7-8 gün aralıklarla en az 3 ilaçlama yapılmalıdır. Sürgün gelişiminin hızlı olduğu dönemde ağaçlarda yaralanmaya neden olabilecek fırtına ve doludan sonra 24 saat içinde ilaçlama yapılmalıdır.

Elma kurdu ilacı ne zaman atılır?

büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası). 2.İlaçlama ve 3. İlaçlama: Birinci ilaçlamadan sonra yağışların şiddet ve sürekliliği, kullanılacak ilaçların etki süresi dikkate alınarak 15-20 gün ara ile yapılır.

Bordo bulamacı ne zaman atılır ağaçlara?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.