Ölüler yaşayanların ne yaptıklarını görür mü?

Evet, kabir hayatına gidenler, dünyadaki yakınlarının amellerinden haberdar oluyor, seviniyor veya üzülüyor, onlar için dua ediyorlar.

Ölen Biri kabrine gelenleri görür mü?

Peygamber'in ve Allah'ın veli kullarının kabirlerini ziyaret için yolculuğa çıkmak menduptur. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur: “Kim, beni öldükten sonra ziyaret ederse, sanki hayatımda iken ziyaret etmiş gibi olur.”(Mansur Ali Nasif, et- Tâc, el-Câmiu'l-Usûl, II/190).

Ölüler kendilerini ziyaret edenlerden haberdar olurlar mı?

Şu kadar var ki, onlar cevap veremezler." buyurdu. Peygamber Efendimiz bir kabrin yanından geçerken yanındakilere "Selam size ey mü'minler yurdunun sakinleri!" diyerek selam vermelerini emir buyurmuşlardır. Selam anlayana verileceğine göre ölüler kendilerini ziyaret edenleri tanıyorlar demektir.

Olen insanlar bizi görür mü?

Cevap: Allah babana rahmet eylesin. Ölen kimselerin ruhları, geride kalan aile bireylerini görür. Baban senin kendisini andığını, kendisi için üzüldüğünü bilir. … Seni gören kabirdeki cesed değil, ruhtur ruh.

Öluler mezarda ne yapar?

Mezara konulan kişinin ruhu o esnada vücudun içinde değildir. … Kişi iyi bir insansa ruhunu 'rahmet melekleri' teslim alırlar. Onu semanın en üst noktalarına doğru götürürler. Ölen kişi kötü bir insansa 'azap melekleri' onu teslim alırlar ve yerin alt tabakalarına doğru taşırlar.

Ruh bedenden çıktıktan sonra ne olur?

Ölü, ruhun cesedinden ayrılmasından sonra öldüğünü anlamaktadır. Nitekim hadislerden de anlaşıldığı gibi, ruhun cesedden ayrılması ile nimet ve azap başlamaktadır. … Ruh bedenden ayrılınca, yani insan ölünce artık biz onun bulunduğu âlemde sürdürdüğü hayatı müşahede edemiyoruz.

Öldükten sonra ruhlar birbirini görür mü?

Ölülerin Berzah Âleminde Birbirleriyle Görüşmeleri: Onlar bir nevi tutuklu gibidirler. Ama tutuklu olmayıp serbest olan, yani nimet içindeki ruhlar birbirleriyle buluşup görüşürler, birbirlerini ziyaret ederler. … Her ruh, amelde kendi dengi ve kendi derecesinde olan arkadaşlarıyla beraber olur.