Mikrodalgayı en yüksek ayarda 7 dakika ayarlayın. Süre dolduktan sonra pişmediyse bir iki dakika kadar daha pişirin. Fırından çıkan keke hazırlanan sosu döküp servis edebilirsiniz.Feb 12, 2021

Kek mikrodalgada pişer mi?

Mikrodalga fırının gücü 800 Watt'a ve süresi 7 dakikaya ayarlanır ve çalıştırılır. Güç değeri daha düşük seçilirse süreyi arttırmak gerekir. Bu süre sonunda kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek pişmemişse 1 dakika kadar daha pişirilir.

Mikro dalgada kek kaç derecede pişer?

İster kek kalıbı, ister borcam veya silikon kalıbı margarin ile yağlayın ve harcı dökün. Fırının içine yerleştirin. Mikrodalga fırının sıcaklık ayarını 750 veya 800 e, dakika ayarını da 15 dkya olacak şekilde ayarlayın ve çalıştırın. Dakika sonunda kürdan ile kontrol edin pişmiş olacaktır.

Mikrodalga fırında kek nasıl yapılır?

Mikrodalga Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce toz malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
  3. Madlen çikolatamızı hamurumuza yerleştirip üstünü bir çatal yardımıyla kek hamuru ile kapatıyoruz.
  4. Mikrodalga fırında 1 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Apr 2, 2020

Mikrodalgada Islak kek hangi ayarda pişer?

Isıtma ayarında 9 dakika pişirilir. Azıcık soğutup dilimlenir. Ayrılan karışım karıştırılarak kaşık yardımıyla üzerine gezdirilir. Servis edilir, nefis oluyor tavsiye ederim.

Mikrodalgada sade kek nasıl olur?

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyin karıştırmaya devam. Unu kabartma tozunu ve şekerli vanilini ekleyin. Kek karışımını hazırladıktan sonra yağladığınız mikrodalgaya girebilecek kabın içine boşaltın ve mikrodalganın en yüksek ayarında ortalama 8-10 dk çalıştırın .

Mikrodalgada fincanda kek nasıl yapılır?

Mikrodalgada Fincan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve kupalara veya fincanlara paylaştırıyoruz.
  3. Bu malzemeyle 2 kupa aldı. Eğer nescafe fincanıyla yapılsaydı 4 fincan alabilirdi. Mikrodalgada 1000 watt'ta 3 dk pişiriyoruz. Daha sonra afiyetle yiyoruz.

May 3, 2014

Mikrodalga ısıtma nasıl yapılır?

Mikrodalga fırın 2.4 Ghz frekansta çalışarak, su moleküllerinin, kendi ekseninde hızla dönmesini sağlar. Moleküllerin hızlı dönüşüyle beraber yemek/içecek ısınır. Yani, aslında mikrodalga içine koyulan yemeği değil de yemeğin içindeki suyu ısıtarak çalışır.