Mühendislik stajı nasıl bulunur?

Staj imkanını yalnızca okul sayesinde bulmazsınız. Aynı zamanda internet üzerinden de çok kolay bir şekilde bu imkanlara ulaşmak mümkün. Kariyer sitelerinden online başvuru yapabilir ya da direkt firmanın insan kaynaklarıyla görüşerek ve gerekli aşamalardan geçerek de staj yeri bulabilirsiniz.

Mühendisler ne zaman staj yapar?

Zorunlu Staj, IV. yarıyıl sonundan başlayarak mezuniyete kadar olan sürede, kamu ya da özel işyerlerinde, Mühendislik (İlgili Bölümde) ile ilgili alanlarda uygulamalı olarak yapılan çalışmadır. Staj çalışması, yaz okulu dahil hiç bir akademik dönemle örtüşemez. Zorunlu Staj süresi 40 iş günüdür.

Staj yapılacak yer nasıl bulunur?

Staj yeri nasıl bulunur?

  1. Sizi en iyi şekilde yansıtan bir özgeçmiş ( CV ) oluşturun.
  2. Sosyal ağların işlevselliğinden faydalanın.
  3. Okulunuzun staj yeri ayarlamasını sağlayın.
  4. Şirketlere mail gönderin.
  5. Sizden önce staj yapan arkadaşlarınızdan tavsiyeler alın.

16-May-2021

TAI staj başvurusu nereden yapılır?

TUSAŞ staj başvurularını www.seninkariyeryolun.com sitesi üzerinden almaktadır.

Makine mühendisleri nerelerde staj yapabilir?

En az bir Makine Mühendisinin çalıştığı; makine ve yedek parça üretim ve montajı yapan işletmeler, otomotiv ana ve yan sanayi kuruluşları, döküm fabrikaları, tekstil fabrikalarının bakım onarım bölümleri, resmi kurumlar (DSİ, Karayolları, Köy Hizmetleri vb.), tesisat, ısıtma-havalandırma, klima, doğalgaz proje büroları …

Ilk sene staj yapılır mı?

Sonuç olarak, kaçıncı sınıfta olursanız olun staj/yarı zamanlı çalışma yapabilirsiniz, yapmalısınız.

Mühendislik stajı kaç gün?

Zorunlu staj süresi kaç gündür? Lisans öğretiminde aranan stajların toplam süresi 60 (altmış) işgünüdür. 60 iş günlük bu sürenin 30 işgünü Genel, 30 işgünü ise Mesleki Staj olarak yapılır. Genel Staj birim sorumlusu Mühendis olan kurum ve işletmelerde yapılır.