1973 yılında Mamak'ta askerliğini yapmıştır. Gürses, Palandöken Plak firması ile tam 13, sonra Bestefon Plak firması ile tam 4, daha sonra Hülya Plak ile 15 ve nihayet Çınçın Plak ile 2 adet 45'lik plak doldurdu. 1980 yılında Emre Plak firmasından Esrarlı Gözler albümünü çıkartmıştır.

Müslüm Gürses Alevi mi Sünni mi?

Alevi mi? Müslüm Gürses, “Arap Alevisi” olduğunun bilinmesini istemezdi! … Müslüm'ün soyu 1865'te iskan yoluyla köye yerleştirilen “Küçük Aşolar” (Akbaşlar). Köydeki bir diğer göçebe aile “Ertaşlar”; Muharrem ve Neşet Ertaş'ın soyuydu.

Müslüm Gürses ne zaman askerlik yaptı?

Aramızdan ayrılalı 8 yıl olan Müslüm Gürses'in askerlik fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı. Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in 1973 yılında Ankara'da yaptığı askerliğinden çekilen fotoğrafı ilk kez ortaya çıkınca sosyal medyada olay oldu.

Müslüm Gürses doğum yeri neresi?

Fıstıközü, TurkeyMüslüm Gürses / Place of birth

Müslüm Gürses ailesine ne oldu?

Ağır Ceza Mahkemesi'ne ait. Merhum Müslüm Güres'in babası, eşi Emine'yi 29 Mayıs 1969'da öldürmüş. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkûmiyet karar tarihi ise, 3 Kasım 1970.

Müslüm Gürses neden soyadını değiştirdi?

Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katılmak istedi. Babası Mehmet Akbaş oğlunun yarışmaya katılmasın diye saçını kesti. Gürses yine de yarışmaya katılmış ve birinci olmuştur. … Soyadını da orada çalışırken “Gürses“ olarak değiştirirler.

Alevi ünlüler kim?

  • Burak Özçivit. X. 1984 İstanbul'da dünyaya gelen Burak Özçivit normalde Gazianteplidir ve Alevidir.
  • Mustafa Sandal. X. 1970'de İstanbul'da doğan ünlü süperstarın da Alevi olduğu biliniyor. …
  • Tuba Büyüküstün. X. …
  • Mehmet Ali Albora. X. …
  • Haluk Levent. X. …
  • İsmail YK. X.
  • Yonca Evcimik. X.
  • Kemal Sunal (Bektaşi Soyundan) X.

Müslüm Gürses askerlik yaptı mı?

1973 yılında Mamak'ta askerliğini yapmıştır. Gürses, Palandöken Plak firması ile tam 13, sonra Bestefon Plak firması ile tam 4, daha sonra Hülya Plak ile 15 ve nihayet Çınçın Plak ile 2 adet 45'lik plak doldurdu.