Nar ekşisinin damladığı bölgeye biraz limon kolonyası döküp bekletin. Ardından nazikçe ovalayıp kıyafetinizi makineye atın. Nar ekşisi lekesini çıkarmanın bir diğer yolu da aspirindir. Lekeli bölgede ılık su ile aspirini karıştırıp, kirli kısma sürün.Jul 11, 2018

Nar ekşisi izi geçer mi?

Tabi nar ekşisi lekesi nasıl geçer sorusuna da oldukça yerinde bir yanıttır. Limon kolonyasından birkaç damlayı lekeli bölgeye damlatırsanız etkisini görebilirsiniz. Limon kolonyası ile ıslattığınız lekeyi 30 dakika sonra ovalayıp, kıyafetinizi eski haline getirebilirsiniz.

Beyaz tişörtten nar ekşisi lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgenin üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve ardından bir süre bekletin. Limon suyu sıktığınız bölgenin kurumasını beklemeden beyaz, temiz bir bezle lekeli alana bastırarak, kumaşa zarar vermeden ovalayın. Ardından yine kurumadan, hızlıca her zamanki gibi çamaşır makinesinde yıkayın.

Nar ekşisi koltuktan nasıl temizlenir?

Bulaşık deterjanı kullanarak koltuk üzerindeki nar lekesini de temizleyebilirsiniz. Ilık ve nemli bir bezle koltuktaki lekeyi yumuşatın. Ardından bulaşık deterjanını ılık ve nemli bir bezle koltuğa sürerek ovalayın.

Nar suyu lekesi nasıl temizlenir?

ELDEKİ NAR LEKESİ Ele bulaşan nar lekesini çıkarırken limon kolonyasını elinize dökün ve ovalayın. Bu şekilde lekenin çıktığını göreceksiniz. Bir diğer yöntem ise; Ellerdeki nar lekesini geçirmek için evinizde bulunan soda ile elleri yıkayınız. Bu şekilde de nar lekesinden kurtulabilirsiniz.

Narın Faydaları Nelerdir?

Yapılan araştırmalar, nar suyunun kalp damar sağlığını koruduğunu, kan basıncını, kötü kolesterolü ve kan şekerini düşürdüğünü göstermiştir. İçeriğindeki C, A ve E vitaminleri sayesinde görme sağlığını da desteklemektedir. Nar suyundaki B ve C vitaminleri cildin sağlığına ve güzelliğine katkıda bulunur.

Mandalina suyu lekesi nasıl çıkar?

Meyve suyu lekesinin halıdan nasıl kolaylıkla çıkarılması için, dairesel hareketlerden kaçının. Lekeyi çıkarmanın en iyi yolu, lekeye basınç uygulayarak sıvıyı kağıt havluya hapsetmektir.

Kumaştan nar ekşisi lekesi nasıl çıkar?

Nar ekşisinin damladığı bölgeye biraz limon kolonyası döküp bekletin. Ardından nazikçe ovalayıp kıyafetinizi makineye atın. Nar ekşisi lekesini çıkarmanın bir diğer yolu da aspirindir. Lekeli bölgede ılık su ile aspirini karıştırıp, kirli kısma sürün.