HASAT: Narlarda hasat çeşitlere ve bölgelere göre Ağustos-Kasım ayları arasında yapılır. Bitki uzun bir çiçeklenme dönemi geçirdiği için meyveler aynı zamanda olgunlaşmaz, hasat 20–30 günlük bir periyotta 2–3 defa da yapılabilir.

Narın olduğu nasıl anlaşılır?

İşte bunlardan birkaçı:

  • Ağır olan narı seçmelisin. …
  • Kabuğu en koyu renkli olan narlar en olgun ve lezzetli narları temsil eder.
  • Daha yuvarlak bir şekli varsa bu nar tam olarak olgunlaşmamış demektir. …
  • Narın eline aldığın zaman sert olmalı. …
  • Kabuğu pürüzsüz ve üstünde yarık olmayan narları tercih etmelisin.

Istanbulda nar ne zaman toplanır?

Narlarda toplama işlemi çeşitlere ve bölgelere göre Ağustos-Kasım ayları arasında yapılmaktadır. Bitki uzun bir çiçeklenme dönemi geçirdiği için meyveler aynı anda olgunlaşmayabilir. Bunun için nar toplama işi 15-20 gün arayla yapılabilir.

Nar meyvesi neden çatlar?

Bazen ağaçlarda ki narların bir kısmının ya da tamamının çatladığını görürüz. Bunun nedeni ise narda ki kalsiyum eksikliğidir. Bundan dolayı da narın içerisinde ki tanelerinin yaptığı baskılar sonucunda narın kabuğu önce çatlamaya ardından ise kırılarak dağılmaya başlar. …

Nar ne zaman kesilir?

Meyvenin kabuğunun dayanıklı olması nedeniyle taşıma ve muhafazaya uygun bir meyvedir. Meyvenin iri olması nedeniyle hasadı kısa sürmektedir. Narın hasadı ağustos-kasım ayları arasında 2-3 defa yapılmaktadır. Meyveler üzerinde 1-2 mm sap kalacak şekilde makasla kesilerek hasat edilmektedir.

Narın kırmızı olduğu nasıl anlaşılır?

Şekil ve Renk. Pek çok meyve yuvarlaklığı nedeniyle toplansa da yuvarlak narlardan kaçınılmalıdır. Kenarları hafif düz olan narlar daha olgunlaşır çünkü içindeki olgun tohumlar baskı uygulayarak narın kenarlarının düzleşmesine neden olur. Olgun bir narın rengi orta kırmızıdan koyu kırmızıya kadar değişmelidir.

Nar ağacı hangi ayda meyve verir?

TATLI NAR: Meyve iri, içi tatlı, sulu ve lezzetlidir. Aranılan bir çeşit olup, hasat zamanı eylül ve ekim aylarıdır. EKŞİ NAR: Meyvesi gösterişli olup, şurup yapmaya çok elverişlidir. Eylül-ekim ayları arasında olgunlaşmaktadır.

Nar hangi mevsimin meyvesidir?

Sonbaharda yetişen meyveler: Sonbaharda yetişen birçok farklı meyve bulunmaktadır. Bunlar içerisinde ayva, nar, elma, incir, armut, kestane üzüm ve mandalina bulunmaktadır. Bu meyveler daha çok sonbaharda yetişir ve oldukça fazladır.