En iyi sonuç alınan aşılama zamanı eylül-ekim döneminde yapılan durgun göz aşısıdır. İlkbaharın girmesi ve fidanlarda filizlenmenin (sürgün) başladığı zamanlarda Mart'ın 20'sinden başlayarak nisan ve mayıs ayları içerisinde sürgün göz aşısının yapılma zamanıdır.

Narenciye aşı ne zaman yapılır?

Turunçgillerde aşı iki değişik zamanda yapılır. En iyi sonuç alınan aşılama zamanı Eylül-Ekim döneminde yapılan durgun göz aşısıdır. İlkbaharın girmesi ve fidanlarda filizlenmenin (sürgün) başladığı zamanlarda Mart'ın 20sinden başlayarak Nisan ve Mayıs ayları içerisinde sürgün göz aşısının yapılma zamanıdır.

Turunçgillerde kalem aşısı ne zaman yapılır?

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10'lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç'da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Mandalina aşısı ne zaman yapilir?

En iyi aşılama eylül ekim zamanında yapılır. Diğer aşı ise mart, nisan aylarında yapılan aşıdır.

Limon ağacına aşı ne zaman yapılır?

Limon ağacı nasıl aşılanır sorusunun cevabı aşılama için en uygun zaman olan durgun göz aşısının yapıldığı eylül-ekim ayları, diğeri ise limon fidanlarının sürgün vermeye başladığı mart 15'den sonra başlayarak nisan ve mayıs aylarına kadar devam eden sürgün göz aşısıdır.

Göz aşısı ne zaman yapılmalı?

Mayıs ve Haziran aylarında genelde gözler alınıp göz aşısı yapılmaktadır.

Limona kalem aşısı ne zaman yapılır?

Kalem aşısı genel olarak toprağın uyanmaya başladığı zamanlarda uygulanır. Sıcaklığın 10 santigrat derecenin üzerine çıktığı dönemde, anaç bölgesinde kambiyum organların gelişmeye başladığı zaman gerçekleşir.

Zeytin kalem aşısı ne zaman yapılır?

Aşı için genelde uygun zaman Mart Mayıs tarihleri arası görülür.