Navlun faturasını kim düzenler?

Navlun Faturası (Freight Invoice) CF veya CIF teslim şekilleri ile satışta, navlun satıcı-ihracatçı tarafından ödenmektedir. Mal ile ilgili satış faturasında, navlun tutarı mal bedeline dahil olarak veya ayrı olarak gösterilebilmektedir. Bu fatura navlun faturası olarak adlandırılmaktadır.

Navlun teklifi nasıl alınır?

Seçtiğiniz firmadan taşıma hizmeti alın.

  1. Yük Bilgilerini Gir. Teslim alınacak ülke, varış ülkesi ve yük bilgilerini girerek teklif alın.
  2. Teklifleri Karşılaştır. Havayolu, karayolu, kurye, denizyolu, mini-speedy van gibi farklı alternatifler içerisinden en uygun teklifi seçin.
  3. Rezervasyonu Tamamla.

Navlungo ne iş yapar?

Navlungo, ihracat, ithalat yapanlara ve yurt dışına Amazon, Etsy gibi pazar yerlerinde ürün satanlara lojistik teklifi bulma, satın alma ve yönetme hizmeti veriyor. … Navlungo da ithalat ve ihracat yapanlar için lojistik odaklı fiyat karşılaştırması konusunda öne çıkan yerli girişimlerden biri.

Navlun ücreti nasıl hesaplanır?

Navlun hesaplama formülü, yükün hacimsel ağırlığını belirlemek için kullanılan formüldür. Eğer yük bir konteyneri doldurmuyorsa kullanılan navlun hesaplama formülü, palet ölçüleri (80×120) x konteyner yüksekliği (2.4) x palet sayısı (5) x 1000 m3'tür.

Navlun faturası nasıl düzenlenir?

Yerli Navlun Fatura'nın eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Yerli Navlun Faturasında Doldurulması gereken bilgiler ise; ihracatçının adı, unvanı ve adresi, faturanın numarası ve düzenlenme tarihi, malın Türk menşeli ibaresi, teslim ve ödeme şekli, malın brüt ağırlığı, aracı ve muhabir bankaların isimleridir.

Navlun faturası nasıl işlenir?

Faturanın geçerliliği için doldurulması gereken kısımlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. İhracatçının adı, unvanı ve adresi.
  2. Faturanın numarası ve düzenlenme tarihi.
  3. Malın Türk menşeili ibaresi.
  4. Malın brüt ağırlığı
  5. Malın teslim ve ödeme şekli.
  6. Aracı ve muhabir bankaların isimleri.

May 4, 2021

Navlun ne zaman ödenir?

Peşin Navlun ödemesi, taşıtan tarafından fiili ihracat tarihinde taşıma şirketine yapılır. Havale navlun ödemesi ise, fiili ihracat başlayıp gemi yola çıktıktan sonra yapılır. Havale navlun ödemesinde (Freight Collect), taşıma şirketi navlun tamamen ödenmedikçe malı ithalatçıya teslim etmeme hakkına sahiptir.