Parayla tez yazmak suç mu?

YÖK'ün bir süre önce yaptığı suç duyurusuna rağmen parayla tez yazma dolandırıcılığı devam ediyor. İnternetten kolayca erişimin sağlandığı sitelerde dolandırıcıların yüksek lisans ve doktora tezleri için belirlediği çeşitli fiyat tarifeleri yer alıyor.

Tez ödevi ne kadara yapılır?

Lisans tezleri 1000-2000 TL arası, Yüksek Lisans tezleri 2500-7000 TL arası, Doktora tezleri ise 15000-30000 TL civarındadır. Yüksek lisans tezleri ve doktora tezleri hazırlama, önlisans ve lisans tezlerine göre çok daha zordur. Bu sebeple, tez hazırlama fiyatları öğrenim durumuna göre ücretlendirilmektedir.

Tez yazarken hangi program kullanılır?

Tezler, Windows bilgisayar ortamında, gelişmiş bir kelime işlem paket programı ile yazılmalı, kaliteli çıktı veren bir bilgisayar yazıcısından kağıdın yalnızca bir yüzüne basılmalıdır.

Bir tez ortalama kaç sayfa olmalı?

Dissertation ile tez ( thesis ) farklı kavramlardır. Tez; lisans ve yüksek lisans tezlerinde yapılan daha çok literatür taraması şeklinde hazırlanan araştırmalardır. 80 ile 120 sayfa arasında olur.

Başkasının tezini yazmak suç mu?

BAŞKASININ TEZİNİ YAZMA CEZASI 2021 NEDİR? … Paralı tez ödevi yazma cezası 2021 suç tespit edildiğinde hem tezleri iptal oluyor hem de para cezası ödeniyor. Ayrıca bu kişilere "Dolandırıcılık"tan 1 yıldan 5 yıla, "nitelikli dolandırıcılık"tan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezaları da verilmesi söz konusu.

Ne kadar sürede tez yazılır?

Eğer yeteri kadar kaynak yoksa sayfa sayısına bakmaksızın daha geç sürede yazılır. Bunun yanında lisans tezlerinde kaynak sıkıntısı olmayan konu yazılmaya çalışılırsa daha erken sürede yazılır. Tez yazarken kaynaklara kolay erişen biri ortalama aklaşık olarak 2 ay gibi sürede lisans tezleri yazılabilir.

Tez yazımı nasıl yapılır?

TEZ NASIL YAZILIR?

  1. Tez danışmanınız olacak olan hocayı doğru seçin. …
  2. İlginiz olan konuya yönelin. …
  3. Seçtiğiniz konuyu sınırlandırın. …
  4. Hipotezinizi kurun. …
  5. Araştırma planı geliştirin. …
  6. Araştırma metodunu kesinleştirin. …
  7. Okuma ve not alma çalışması. …
  8. Kaynak kontrolü.