Onarım kelimesi tamir kelimesiyle aynı anlamı taşıyor. Aynı anlamı taşıyan onarım ve tamir kelimesi eş anlamlıdır.19-Nov-2021

Onarım kelimesinin eş seslisi nedir?

Onarım sözcüğünün bilinen anlamları arasında tamir kelimesi kullanılıyor. Tamir veya onarım kişilerin tercih etmelerine göre aynı anlamda kullanılabilir. Tamirat sözcüğü de, onarım yerine kullanılabilecek kelimelerden biridir.

Kentin eş anlamlısı ne?

Kent kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamakla beraber, eş anlamlısı 'köy' veya 'şehir'dir.

Ezgi sözcüğün eş anlamlısı nedir?

Belli bir kurala göre oluşturulmuş olan, kulakta haz uyandıran ses dizisi olarak tanımlanan ezgi kelimesinin aynı anlama gelen ve cümle içinde kullanıldığında yanlış ifadelere yol açmayan eş anlamlı karşılıkları bulunmaktadır. Bu kelimeler melodi, nağme ve şarkıdır.

Toy kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Toy kelimesinin eş anlamlısı acemi, deneyimsiz, çaylak, ham ve Nev-niyaz sözcükleridir. Toy kelimesi yerine bu sözcüklerin hepsi kullanılabilir. Bunlara ek olarak toy eş anlamlısı olarak halk arasında farklı kelimelerde kullanılabilmektedir. Bu kelimeler bilgisiz, dinç, genç, görgüsüz, tor ve utangaç sözcükleridir.

Güven kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Emniyet kelimesi de güven ile eş anlamlı olup cümle içerisinde bu sözcüğün yerine kullanılabilir.

Hakim kelimesinin eş anlamı nedir?

Hakim kelimesinin eş anlamlısı olan "Yargıç " kelimesi aynı zamanda hakim de demektir. Dolayısıyla bu kelimeyi hakim eş anlamlısı bir kelime olarak da kullanmamız uygundur. Ayrıca yargıç kelimesini hakim kelimesi ile aynı cümle içerisinde kullanmamız durumunda anlam bütünlüğü bozulmayacaktır.

Kent ve şehir eş anlamlı mı?

Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Bu kelimeler şehir kelimesi ile aynı anlam taşıdığı için şehir kelimesinin yerine de kullanılabilir.