Orkide nasıl çiçek açtırılır diyorsanız öncelikle çiçeğinizin bulunduğu ortamı kontrol etmeniz gerekiyor. … Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!May 7, 2019

Orkideler hangi ayda çiçek açar?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi uzun yıllar sürebilir. Kimi zaman 5 yıl kadar bile sürebilmektedir. Phalaenopsis orkideleri olgunlaştıkları zaman yılda 2 ya da 3 kez çiçek açabilirler. Bu orkide türü ağırlıklı olarak ilkbahar veya sonbaharda çiçek açmaktadır.

Orkidenin çiçek sapı ne zaman çıkar?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebilir. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.

Orkideye vazelin neden sürülür?

Vazelin orkideyi besleyerek daha hızlı çiçek açmasını sağlar. Bunun yanında bu yöntemde toprağınızın temiz olması da gerekmektedir. taze toprak konduktan sonra işlemin yapılması daha hızlı sonuç verir.

Orkidem dal vermiyor ne yapmalıyım?

Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli Orkidelerin ölmesinin en yaygın nedeni aşırı sulanmadır. Güve orkidenizin şeffaf bir saksısı varsa, köklerine bakın. Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin.

Orkide kaç yapraktan sonra çiçek açar?

Budayarak Orkideye Çiçek Açtırmak Daha sonra boğumun azıcık üzerinden steril bir makas ile budayın. Budadığınız tıfıl orkide canınızı sıkmasın. Çünkü bakımına güzelce devam ettiğiniz zaman çok hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. Budanan orkideler 8-12 hafta sonra çiçek açacak.

Orkide kaç kere çiçek açar?

Orkide bitkileri normal şartlarda bir yılda iki kez çiçeklenirler. Bazı orkide çeşitleri bakıma göre dört kez de çiçeklenebilir. Orkidelerin çiçek açması için mevsim farkından ziyade çiçeğin yaşam koşulları önemlidir.

Orkidenin çiçek açması için ne yapmalıyım?

Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40'ın altına inmemeli ve nem oranı %70'i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!