Ihracatçı birliklerine nasıl üye olunur?

Nasıl Üye Olurum

  1. Sitemizden online olarak doldurulmaktadır.
  2. Başvuru formu ve taahhütnamenin ıslak imzalı (şirketi temsile haiz şahıs tarafından) ve kaşeli bir şekilde sunulması gerekmektedir.
  3. Başvuru formu ve taahhütnamedeki imzalar imza sirküleri ile birebir uyuşmalıdır. Aksi takdirde başvuru kabul edilmeyecektir.

Ihracatçılar birliğine kimler üye olabilir?

İhracat yapacak gerçek veya tüzel kişilerin, ihraç edecekleri malın ait olduğu sektörde faaliyet gösteren ve ticaret sicilinde kayıtlı merkez veya şube adreslerinin birinin bulunduğu en yakın birliğe üye olmaları ve Kanunda belirtilen ödemeleri yapmaları zorunludur.

Ihracatçılar Birliği ne kayıt ücreti?

1.Üyelik başvuru formunda üye olmak istediğiniz Birliği işaretleyiniz. 2.Vekâletname ile üyelik yaptırılması halinde, vekâletname ve vekilin imza sirküleri taranarak ilgili alana yüklenecektir. 3.Giriş aidatı her birlik için 200 TL'dir. Giriş aidatını ödeyen firma aynı yıl yıllık aidat ödemeyecektir.

Ihracatçılar birliği kaç tane?

İSTANBUL – Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) yapısı değişiyor. Sektörlerin bölgesel birlikleri olamayacak, her sektör tek çatı altında toplanacak. Böylece ihracatçı birliği sayısı 60'tan 42'ye inerken sektör sayısı 26'dan 42'ye çıkacak.

Ihracatçılar birliğine üye olmadan ihracat yapılabilir mi?

Buna göre; ihracat yapacak olan gerçek veya tüzel kişilerin ilgili birliğe üye olmaları zorunludur. … Birliklerden birine üye olan ihracatçı diğer birliklerin iştigal alanına giren maddeleri de üyelik şartı aranmaksızın ihraç edebilmektedir.

İhracatçı birlikleri ne demek?

İhracatçı birlikleri; ihracat faaliyetinde bulunmak isteyen kurumları bir örgüt yapısı altında toplayarak, işbirliği gerçekleştirmek ve ilgili ticari işlemleri geliştirmek amacıyla oluşturulmuş birliklerdir. … Ülkelerin ekonomik olarak gelişmesinde, dış ticaretin rolü ve önemi çok büyüktür.

Ihracatçılar birliğine neden üye olunur?

İhracat birliklerinin amaçları genel olarak, üye firmaların ticaret kapasitelerinin gelişimine katkı sağlamaktır. Farklı sektörlerde çalışan ihracatçılar, faaliyette bulundukları alanlara göre ilgili ihracatçı birliklerine üye olur.