Ortalama hız tespit sistemi nedir?

Koridor Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri (KOHİTS), incelenen bir yol güzergâhındaki iki nokta (koridor) arasında belirlenen hız limit değerini aşmayacak şekilde araçların ortalama hızlarının tespit edilmesi amacı ile Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında geliştirilmiş sistemlerdir (Şekil 1).

Ortalama hız tespiti nasıl çalışır?

EDS / Ortalama Hız İhlal Tespiti A ve B noktalarına kurulmuş iki plaka okuma noktası arasında seyir eden taşıt, B noktasındaki plaka okuma noktasından geçtiği anda ortalama hızı bulunarak değerlendirme yapılır.

Ortalama hız koridoru nedir?

Ortalama hız koridoru sistemi, iki nokta arasında aracın ortalama hızını tespit ediyor. Eğer aracın ortalama hızı limitin üzerindeyse idari yaptırım uygulanıyor. Ortalama hız koridoru, Ankara çevre yolunda gidiş-geliş istikametinde yaklaşık 220 kilometre.

Hız koridoru hangi yollarda var?

Hız Koridoru Hangi Otobanlarda Geçerli İstanbul – Ankara / İstanbul – Edirne / İzmir – Aydın / Niğde – Şanlıurfa / Adana – Mersin / Adana – Şanlıurfa otoyollarında geçerli olacak.

Hız koridoru neyi ölçer?

Hız koridoru Plaka Tanıma Sistemi teknolojisi ile uygulandığı için yol üzerinden geçen tüm araçların fotoğrafları çekilir ve sistem aynı zamanda aranan araçların yakalanmasına yardımcı olmuş olur. Hız koridorunun kurulduğu yollar üzerinde araç sayımı ve yoğunluk ölçümleri de yapılabilmektedir.

Hız koridoru var mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından resmiyet kazanan otoyollarda “hız koridoru” uygulaması, 1 Temmuz 2017 itibarıyla yürürlüğe girmişti. 2018 yılıyla birlikte de hız sınırını aşanlara uygulanan trafik cezalarında yaklaşık  oranında artışa gidildi.

12 hız koridoru nedir?

Hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla başlatılan projenin ilk etabı için Ankara çevre yolu ile Ankara-Kırıkkale gidiş ve geliş güzergahlarında 12 "ortalama hız koridoru" oluşturuldu. …