PAÜ moda tasarım hangi fakülte?

Pamukkale Üniversitesi (Denizli) Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu.

Moda tasarımcısı olmak için kaç puan gerekir?

4 Yıllık Moda Tasarımı Taban Puanları ve Sıralama

Üniversite AdıBölümün AdıTaban Puanı
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET)Moda Tasarımı244,79830
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET)Moda Tasarımı (M.T.O.K.)221,55787
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) (DEVLET)Moda Tasarımı208,29872

•16 Sept 2021

Moda Tasarım Bölümü Nedir?

Moda ve Tekstil Tasarım Programının amacı, estetik ve fonksiyonel değerlere uygun tasarımlar yapabilen, moda ve marka isimleri oluşturma, teknolojik gelişmeleri takip etme ve modanın gerektirdiği niteliklere sahip olma becerisine sahip tasarımcılar yetiştirmektir.

Moda tasarımcısı olmak için ne yapmalıyım?

Moda tasarımcısı olmak isteyen kişiler üniversitelerdeki Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı bölümünde dört yıl eğitim alabilirler. Bunun yan sıra Moda Tasarımı bölümünden de dört yıllık lisans eğitimin ardından mezun olunur.

Moda tasarım için hangi sınava girilir?

Türkiye'de birçok üniversitenin moda tasarım bölümü öğrencilerini YGS sınavının sonrası yetenek sınavı ile kabul ediyor. Üniversite giriş sınavı sonrası başlayan bu süreçte her üniversite kendi sınavını uygulasa ve bunlar farklılıklar gösterse de yetenek sınavlarının işleyişi büyük ölçüde benzerlik göstermekte.

Moda tasarımı ne kadar maaş alır?

Moda Tasarımcısı maaşı ortalama aylık 11189 _TL'dir. En düşük Moda Tasarımcısı maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 18125 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Moda Tasarımcısı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Moda Tasarım okuyunca ne olunur?

Moda tasarımı bölümü öğrencileri, mezun olduktan sonra moda tasarımcısı olarak görev almaktadır. Genellikle mezun olan kişiler çalıştıkları firmalar üzerinden modanın trendlerini tüm ürünlerde göstererek yeni çalışmalar ve üretimler yaparlar.