Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.09-Jan-2022

Fırında patatesin çıtır olmasi icin ne yapmali?

Fırında Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pateslerimizi soyup, yıkayıp kurulayın. …
  2. Sıvı yağ ve diğer baharatlar ile karıştırın.
  3. En son her patatesi tek tek mısır ununa arkalı, önlü bulayın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.

30-Jan-2021

Güzel bir patates kızartması nasıl yapılır?

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.

Mc Donalds patatesleri nasıl yapılır?

McDonalds usulü patates yapmak için ince dilimlediğiniz patatesleri 2 dakika tuzlu suda haşlayıp, havlu peçete yardımıyla kuruttuktan sonra buzlukta dondurun. Daha sonra derin tava içerisinde biraz un seperek kızartırsanız McDonalds patatesi yapmış olursunuz.

Burger King patatesi evde nasıl yapılır?

Sıvı yağı kızdırıp patatesleri yağa aktarın. Kapağı açık halde altın rengi olana kadar kızarttığınız patatesleri kevgirle alıp kağıt havlunun üzerine çıkarın. Yağı süzülen patatesleri tuzlayıp tabağa alın. Kızarmış patatesiniz hazır.

Fırında baharatlı çıtır patates nasıl yapılır?

Patatesleri soyup yıkıyoruz ve kurulayarak elma dilim doğruyoruz. Üzerine ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber, karabiber, kekik, reyhan ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Patates ve baharatları kişi sayısına ve damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Uygun bir fırın tepsisine, baharatlı patatesi yayıyoruz.

Fırında çıtır patates kaç dakika?

Zeytinyağını da ilave edin ve karıştırın. Elma dilimi patatesleri de ilave ederek iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri dökün ve kalan sosu da üzerlerine dökün. Rende parmesanları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında 25 dakika kadar pişirin.

Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

Nefis Patates Kızartmaları İçin 6 Püf Noktası

  1. Doğru Patatesi Seçin. Nefis bir patates kızartması için uyulması gereken en önemli nokta, doğru patatesleri seçmekten geçer. …
  2. Eşit Kesmeye Dikkat Edin. …
  3. Sertleşmesini Sağlayın. …
  4. Dondurun. …
  5. Un Serpin. …
  6. Fındık Yağı Kullanın.