Ped satışı neden yasak?

BAKANLIK: ÖYLE BİR YASAK YOK Hijyenik ped, tampon gibi ürünler lüks kozmetik ürünü değil, temel ihtiyaçtır. … İçişleri Bakanlığı yetkilileri de pedlerin hijyenik madde kategorisine girdiğini belirterek, "Öyle bir yasak yok" değerlendirmesinde bulundu.

Ped almak yasak mı?

İçişleri Bakanlığı yetkilileri: Ped hijyenik madde kategorisinde, satış yasağı yok.

A101 ped satışı yasak mı?

Tam kapanma döneminde iktidarın aldığı tuhaf kararlara bir yenisi daha eklendi. Marketlerde satılan bazı ürünlerin yasaklanması şoke ederken, bazı yasaklar hiçbir mantığa uymadı. A101 market zinciri de bu yasaklardan sonra hijyenik ped satışını yasakladı.

Markette ped satışı yasak mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışının yasaklanmasının ardından, bazı marketler ped satışı yapmamaya başladı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, pedin hijyenik madde kategorisinde olduğunu belirterek, "Öyle bir yasak yok"değerlendirmesinde bulundu.

Ped temel ihtiyaç mı?

'PED TEMEL BİR İHTİYAÇ' Hijyenik ped regl döneminde öz bakımımızı yapmak, enfeksiyon kapmamak, öz saygımızı koruyabilmek için kullandığımız bir ürün. Hijyenik ped gibi mestrüel ürünler şüphesiz temel ihtiyaç. Satış yasağının uygulanmaması gerekir.

Market genelgesi ped yasak mı?

Ancak İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç kozmetik ürünlerin satılabileceği belirtiliyor. Deterjan, sabun, hijyenik ped ve ev temizlik ürünleriyle ilgili herhangi bir kısıtlama ise genelgede net bir şekilde yer almıyor.

Turkiyede ped yasaklandi mi?

Market Tedbirleri Genelgesi kapsamında zorunlu temel ihtiyaçlar hariç diğer ürünlerin satışı yasaklandı. Bazı marketlerde hijyenik ped gibi menstrüel ürünlerin de satışının yapılmadığı görüldü. Market Tedbirleri Genelgesi kapsamında zorunlu temel ihtiyaçlar hariç diğer ürünlerin satışı yasaklandı.