Pembe yunus balığı nerede yaşar?

Amazon Nehir Yunusları olarak da bilinen bu canlılar, Güney Amerika'nın tatlı sularında bulunurlar ve Dünya'nın en iri tatlı su yunusları olarak bilinirler. Bu yunuslar 2.7 metre uzunluğa ve 140 kilogram ağırlığa erişebilirler.

Pembe Yunus diye bir şey var mı?

Çin beyaz yunusları doğduklarında gri oluyorlar ancak büyüdükçe pembe bir renge kavuşuyorlar. Son derece sosyal olan bu canlılar bilim çevrelerince İndo–Pasifik kambur yunusu (Sousa chinensis) olarak da anılıyor.

Yunuslar neden pembe?

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre pembe yunusların renkleri, deriye, göze ve saçlara rengini veren melanin pigmenti eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu mutasyon da albino hastası oldukları için pembe renge dönüşen yunuslara sebep oluyor.

Pembe Yunus Dünyada kaç tane var?

İlk olarak bu günlerde pembe yunusları gözlemlemek, oldukça sıra dışı ve ayrıca onların birçoğunu aynı yerde ve aynı zamanda görmek pek duyulmamış bir şey. Hong Kong Yunusları Koruma Derneği'ne göre, Hong Kong sularındaki pembe yunusların sayısı 2003'te 158 iken 2014'te yüzde 40 azalma ile 61'e düşmüş.

Pembe Yunus nesli tükendi mi?

Soyu tükenmekte olan beyaz yüzgeçli bir yunus balığı, Hong Kong açıklarında objektiflere takıldı. Ender rastlanan "pembe yunus" lakaplı Çin beyaz yunusu, uzun süre yüzdükten sonra gözden kayboldu. … Adı "Çin beyaz yunusları" olmasına rağmen pembe renkli olan bu yunuslar 40 yıla kadar yaşıyor.

Yunus ne yer nerede yaşar?

Başta kıta sahanlıklarının görece sığ denizleri olmak üzere, tüm Dünya denizlerinde ve bazı nehirlerde bulunan yunuslar etobur canlılardır ve genellikle balık ve mürekkep balığı ile beslenirler. Omurgalı hayvanların içine girer.

Yunuslar hangi renk?

Sırtları, başlarının üstünden kuyruğa kadar ve sırt yüzgeci hizasında da yanlardaki kum sati deseninin boğumuna doğru V şeklinde uzanmak üzere, koyu gri-siyah renktedir.