Quechua İspanyolca ve Aymara'nın yanında Peru ve Bolivya'nın resmî devlet dilidir. İspanyolca konuşulan Güney Amerika'nın bazı büyük üniversitelerinde bu dil öğretilir.

Peru halkının çoğunluğunun dini inancı nedir?

Peru'nun başkenti Lima'dır. Resmi dilleri ise İspanyolca, Aymaraca, Keçuva'dır. Ülkedeki dini inanca bakıldığında  Katolik,  Evangelical Protestanlığına %7'sinin ise diğer dinlere inandığı görülmektedir.

Lima hangi dili kullanıyor?

Peru'nun 1993 Anayasası'na göre resmi dilleri İspanyolca, Keçuva, Aymaraca ve yerlilerin çoğunlukta oldukları bölgelerde yerli dilleridir.

Brezilya’da İspanyolca konuşuluyor mu?

Brezilya'nın resmi dili Portekizce'dir. Ana dil olarak da kabul edilen Portekizce'nin yanı sıra okullarda İngilizce ve İspanyolca dersleri de verilmektedir.

Arjantin hangi dili konuşur?

Spanish Argentina/Official languages Resmi dilin İspanyolca olduğu ülkede, 1,5 milyon kişi İtalyanca, az sayıda Arap kökenli Arjantinli Doğu Akdeniz Arapçası konuşuyor. Ülkede Kevuça, Almanca, Yidiş, Guarani, Katalan ve Mapudungun gibi çok sayıda yerel dil de konuşuluyor.

Peru’da Asgari Ücret ne kadar?

Peru – Asgari Ücret

PeruSonBirim
Ücret1615.00Pen / Ay
Asgari Ücret930.00Pen / Ay
Nüfus32.63Milyon

Peru Müslüman mı?

Günümüzde Peru'da 5.000 civarında Müslüman yaşamaktadır. Bunların bir kısmını göçmen Müslümanlar, bir kısmını ise ihtida etmiş yerli Müslümanlar oluşturmaktadır.

Peruda hangi meyve yetişir?

Peru, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden biri olan Camu Camu meyvesinin ana vatanıdır. Camu Camu meyvesini duymamış olabilirsiniz. Amazon ormanlarında yetişir ve diğer tüm yiyeceklerden daha fazla C vitamini içerir.