ROP muayenesi hangi bölümden randevu alınır?

Her gün saat 13.30 da ROP muayenesi için hastanemiz Göz polikliniğine Başvuru yapabilirsiniz.

ROP muayenesi nerede yapılır?

Hastanemizde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde, Yenidoğan uzmanı ve Çocuk Hastalıkları uzmanı tarafından yüksek riskli olduğu değerlendirilen yenidoğanlarda ROP taraması yapılmaktadır. ROP Tanı ve Tedavi Merkezi hafta içi SALI günü Göz Laboratuvarında 11:00 – 17:00 saatleri arasında da tedavi süreci gerçekleşmektedir.

ROP muayenesi randevusu nasıl alınır?

Hastanemizde ROP muayenesi için randevu almaya gerek yoktur. Her gün saat 13.30 da ROP muayeneleri yapılmaktadır. Geldiğiniz gün rop muayenesi olabilirsiniz. Hastanemizi arayıp göz polikliniğini bağlatarak (dahili numara: 1310) muayene sırasına bebeğin adını yazdırabilirsiniz.

ROP Polikliniği nedir?

ROP erken doğan bebeklerde gözdeki ağ (retina) tabakasındaki damar gelişimi tamamlanmadığı için anormal damar gelişimleri oluşur ve bunun sonucunda körlükle sonuçlanabilecek kanama, skar dokusu ve retina tabakalarında ayrılma (retina dekolmanı) gelişebilir.

ROP muayenesi kime yapılır?

Prematüre bebeklerde ilk ROP muayenesi doğumdan 4-6 hafta sonra yapılmalıdır. Daha sonra hastalığın varlığına ve seviyesine göre 1-2 hafta aralarla bebek 46 haftayı tamamlayınca kadar muayene tekrarlanır. Çok erken doğan (25-26 haftalık) prematürelerde takip 1 haftayı geçmemelidir.

Bebeklerde göz muayenesi Hangi bölüm?

ilk 1 yaş içinde ilk göz muayenesini olmasıdır. Çocuk doktoru veya ailenin gözlediği, şüphe duyduğu herhangi bir durum varsa (gözde beyaz refle, kayma şüphesi, gözlerin farklı hareketleri, devamlı yaşarma, gözler arasında belirgin boyut farkları vb) göz doktoruna hemen danışılmalı.

Yeni doğan bebeklerde göz muayenesi ne zaman yapılır?

Bebeklerde göz muayenesi mutlaka doğumdan sonra yapılmalıdır. Yenidoğan döneminde ilk muayene 15. gün kontrolünde çocuk doktoru tarafından yapılmakla birlikte, eğer imkan varsa ilk 3 ayda uzman bir göz hekimi tarafından da muayene edilmelidir. Bu muayeneden sonraki ilk göz muayenesi bebek 6-9 aylıkken önerilir.