GTIP kodu nasıl öğrenilir?

Adım 1: TUİK'in sitesinden aradığımız bilgilere ulaşabiliriz. Türkçe olduğu için bu siteyi tercih etmenizi öneriyorum fakat internette İngilizce de bir çok kaynak mevcut. Adım 2: Ürününüzün ne olduğunu 'Tanımlarda Ara' kısmına Türkçe yazıp, Sınıflamalar sekmesinde güncel olan GTİP 2018'i seçiyoruz.

GTIP sorgulama nedir?

GTİP, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nun kısaltmasıdır. Ülkemizde, genel olarak tarife cetvelinin yerine kullanılan GTİP, aslında Türk Gümrük Tarife Cetveli'nde 12 haneli koda verilen isimdir. Tüm dünyada, her ülkenin tarife cetvelinin esasını Armonize Sistem Nomankaltürü (AS) oluşturmaktadır. …

Gtıp ne demek?

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) … P./g.t.i.p.), Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nun kısaltmasıdır. Ülkemizde, GTİP Gümrük Tarife Cetveli'nde 12'li koda verilen isimdir. Tüm dünyada, her ülkenin tarife cetvelinin esasını Armonize Sistem oluşturmaktadır.

Mobilya GTIP kodu nedir?

*Bu raporun hazırlanmasında ve değerlendirilmesinde GTIP 9401 – Oturmaya mahsus mobilyalar, aksam ve parçaları, 9402 – Tıp, cerrahi, diş hekimliği ve veterinerlikte kullanılan mobilyalar, aksam ve parçaları, 9403 – Diğer mobilyalar, aksam ve parçaları ve 9404 – Som- ya, kanepe, yatak takımı eşyası ve benzeri eşya …

87.04 GTIP araçlar hangileri?

Ticari Araçlar ve KDV Durumları 87.04 tarife pozisyonunda kamyonet olarak sınıflandırılmıştır. Buna göre, ticari faaliyet kapsamındaki sıfır otomobiller ve ikinci el olup olmadığına bakılmaksızın otobüs, midibüs, minibüs, kamyon, kamyonet, tır gibi araçlar için % 18 oranında KDV hesaplanacaktır.

GTIP nasıl okunur?

Özetle, Türk Gümrük Cetvelinin ilk 6 hanesi armonize sistemi, sonraki iki hane (8'li kod) AB Kombine Nomanklatür – CN kodunu, sonraki iki hane Milli alt açılım kodunu (10'lu kod) ve 12 haneli kod ise istatistik açılım olan GTİP'i ifade etmektedir.

Tariff numarası nedir?

Tarife Numarası bir diğer adıyla GTİP (Gümrük Tarifesi İstatistik Pozisyonu) numarası uluslararası geçerliliği olan rakamlardan oluşan bir tarife sistemidir. Bu numara gümrükte bulunan sorumlulara ne tür bir ürünün gönderiminin yapıldığı hakkında detaylı bilgi verir.