Safer ayında belalardan korunmak için günahlara bolca tövbe etmeli, istiğfar çekmeli ve kaza namazı kılınmalıdır. Aynı zamanda sadaka verilmeli ve salavatlar getirilmelidir. Bunların yanı sıra Safer ayının ilk çarşamba gecesi, kaza namazı kılınır.08-Sept-2021

Safer ayında ne yapmak gerekir?

Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı.

Safer ayında hangi dualar yapılmalı?

" ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER." Anlamı: "Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et."

Safer ayında hangi zikirler çekilir?

SAFER AYI ZİKİRLERİ ” ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER.” Anlamı: ”Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et..”

Safer ayı namazı nasıl kılınır?

Müslümanlar, sabah namazından (imsaktan) önce 4 rekat nafile namaz kılar. Safer ayı ilk çarşamba namazında her rekatta Fatiha'dan sonra 17 kere Kevser Suresi, 5 kere İhlas Suresi, 1 Felak Suresi, 1 kere de Nas Suresi okunup selam verilir.

Safer ayında halının altına para konulur mu?

Safer ayı, hicrİ takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. … Cahiliye dönemi Araplarından kalma bu inanış nedeniyle Safer ayında halının altına para koymanın sonra o parayı Safer ayının son çarşambası bir yere bağışlamanın kişiyi ve ailesini belalardan koruyacağına inanılır.

Safer ayında düğün olur mu?

Diğer aylar zamanın bir dilimi olduğu gibi Safer ayı da zamanın bir dilimidir. Bu batıl akîde cahil halk arasında yaşamakta ve Safer ayında nikah yapmanın uğursuzluk getireceğine inanılmaktadır. Bu batıl inancı yıkmak için İslâm alimleri mücadele etmişler, hatta pek çok alim özellikle bu ayda nikah kıymışlardır.

Safer ayında hergün okunacak dua hangisi?

Safer ayında her gün mutlaka 100 kere “LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM” denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.