Motosiklet, vitesli bir araçtır. Yolda seyir halindeyken vitesinizi ve doğal olarak hızınızı buna göre ayarlamanız gerekir. Scooter ise vitesli değildir ve özellikle motosiklet kullanmaya yeni başlayacak adaylar için kolay kullanım sunarak, avantajlı konumda olur.

Scooter motor mu Cup mı?

Scooter daha rahat ve konforlu bir sürüş sunar. Otomatik olduğu için devirli gelmediysen yokuşlarda boğulabilir. CUB vitesli yapısından dolayı daha esnek sürüş sağlar. Scooterlarda açık bir kaskın sığabileceği bagaj mevcuttur.

Ilk motor ne olmalı?

Başlangıç motoru tercih etmek için ise, en uygun motor 50 cc'lik motosikletler olduğu bilinmektedir. Daha çok sağlamlığı, az sorunlu olması ve nispeten küçük motor hacimlerinden dolayı, her motora başlayacak insana tavsiye edilebilecek motorlardır.

Motosiklet Fiyatları ne kadar?

2. El Motosiklet

Modelİlan BaşlığıFiyat
Peugeot Satelis 500Sahibinden Peugeot Satelis 50042.500 TL
KTM 390 DukeSahibinden KTM 390 Duke110.000 TL
RKS Wildcat 125Sahibinden RKS Wildcat 12523.500 TL
Honda Activa 125Sahibinden SIFIR KM Honda Activa 12544.999 TL

Motosiklet kullanmak tehlikeli mi?

Peki motosikletler sanıldığı kadar tehlikeli mi? Uluslararası araştırmalar, motosiklet kazalarında ölüm ya da ciddi yaralanma oranının otomobillere göre 35 kat fazla olduğunu gösteriyor. Motosiklet sürüş güvenliğinde, başta kask olmak üzere, güvenlik ekipmanları ve eğitim öne çıkıyor.

Neden Cup motor?

Cub motosiklet türünün en önemli avantajı düşük yakıt tüketimidir. Honda Super Cub'da da görebileceğiniz gibi cub motosikletler bir depo benzin ile kilometrelerce yolu kolayca katedebilirler. … Buna ek olarak cub motosikletler uygun fiyatlı oldukları için ikinci motosiklet olarak da sıkça tercih edilir.

Hangi motor ile başlamalıyım?

Bu sebeple motoru yatırmak, gazla doğrultmak, kaçış manevrası yapmak, kısacası motora daha kolay hâkim olabilmek için mümkün olduğunca hafif, yani 125′lik ya da 250′lik bir motorla başlamak daha iyidir.

Yeni başlayanlar için hangi motor?

Başlangıç motoru vitesli seçmek isterseniz, ilk motor için ybr 125, honda cb 125, bajaj discover 125 st gibi motorlar ile başlayabilirsiniz. Hem dayanıklı hem ucuz istiyorsanız, bu saydığımız modellerden birini ikinci el olarak alıp başlayın.